Annons:

DSK tappade tvåmålsledning mot Tjust: ”Måste bli hetare”

David Henriksson vill se att hans Djursdala tar bättre tillvara på sina målchanser framöver.

DSK tappade tvåmålsledning mot Tjust: ”Måste bli hetare”

Djursdala SK och Tjust IF delade på poängen i Toyota Cup-premiären. DSK ledde med 3-1, men Tjust kom tillbaka starkt och matchen slutade 3-3.

– Vi måste bli hetare på att förvalta våra chanser, säger DSK-tränaren David Henriksson.

Annons:

Imad Khankan gav Djursdala ledningen tidigt i matchen. Ledningen stod sig en bra stund, men i slutet av halvleken kunde Petter Olovsson kvittera för Tjust.

– Vi började väldigt bra, tog ledningen och spelade fin fotboll. Sen blev vi trötta och Tjust tog över fullständigt, säger David Henriksson.

Många målchanser

I den andra halvleken hittade DSK rätt igen och kunde gå fram till en 3-1-ledning efter två täta mål av Simon Henriksson. Djursdala lyckades inte förvalta den ledningen utan Tjust kom tillbaka än en gång via 3-2 av Robin Lundahl och 3-3 av Albin Juthe.

– Vi kom ut med bra fart i andra, men efter att de fått 3-2 tappade vi igen. Tjust är ett tufft lag att möta och i större delen av första var de bättre än oss medan jag tycker att vi var det bättre laget i den andra halvleken. Vi hade många målchanser och måste bli hetare på att förvalta dem. Där måste vi höja oss, det håller inte att vara så slarviga, säger David Henriksson.

DSK vann den efterföljande straffläggningen, men det har bara betydelse om Djursdala och Tjust hamnar exakt lika i tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt