Annons:

Sena mål när VIF B och FBSK spelade oavgjort

Emma Djurstedt gjorde Frödinge/Brantestad SK:s kvitteringsmål i träningsmatchen mot Vimmerby IF B. Foto: Ossian Mathiasson

Sena mål när VIF B och FBSK spelade oavgjort

Frödinge/Brantestad SK och Vimmerby IF B såg med varsitt sent mål till att försäsongsmatchen på Arena Ceos slutade 1–1. 

Annons:

De två målen i träningsmatchen mellan Frödinge/Brantestad och Vimmerby B föll efter matchminut 80. Tessa Svensson sköt ledningsmålet för VIF B efter en hörna och Emma Djurstedt kvitterade till 1–1 när hon satte en hörna som gick direkt i mål. 

– Resultatet är helt rättvist. Det var en match med få målchanser och två bra försvar. Det var en jättebra match med två jämnbra lag. Precis en sån match man vill ha i första träningsmatchen. Jag fick svar på många av frågorna som jag hade och vi hade med oss 18 spelare som fick spela mellan 45 och 60 minuter, säger FBSK-tränaren Daniel Wessman. 

Budo Ericsson, ledare för VIF B, håller inte riktigt med Wessman om att det var en jämn batalj. 

– Vi var det spelförande laget och hade flest målchanser. Vi kan också mycket bättre och har mer i oss. Jag är nöjd med att det är stabilt i defensiven och att vi inte bjuder på någonting, säger Budo Ericsson. 

I ett ungt VIF B erhöll mittbackarna Jonna Söderberg och Klara Arrbrant beröm. Alla FBSK-spelare var duktiga.

FBSK har gjort klart med tre nya spelare från Gullringen – Klara Gustafsson, Elin Linder och Merel Nijdam – och samtliga gjorde debut i dagens match. FBSK har tidigare värvat systrarna Kratz, Linnea och Elin, från Gullringen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt