Tung förlust i Gothia Cup för Vimmerby IF P16

Det blev en uddamålsförlust för Vimmerbys P16-lag i Gothia Cup. Foto: Privat

Vimmerby IF P16 vann sin första match i Gothia Cup med 11-0 i går. I dag gick det inte lika bra. Mot Sävedalens IF blev det förlust med 2-1.
– En typisk reaktion efter den enkla matchen i går. Vi hade för dålig inställning, säger VIF-ledaren Mikael Kindman.

Sävedalen tog ledningen efter bara ett par minuters spel. Ungefär 16 minuter in i den första halvleken kvitterade Vimmerby genom Tage Falk. Men strax innan pausvilan återtog Sävedalen ledningen och några flera mål blev det inte i matchen.

Det här laget höll ungefär vår klass, men det är absolut ett lag vi hade kunnat slå. Som matchen såg ut kanske oavgjort hade varit mest rättvist. Vi hade bland annat ett jätteläge att kvittera i slutet. En sur förlust eftersom vi kan bättre än så här, säger Mikael Kindman.

Vimmerby är trots förlusten på rätt sida strecket och i morgon avgörs det om laget får spela A-slutspel.