Annons:

Mardrömsstarten knäckte inte Vimmerby - klart för A-slutspel i Gothia Cup

Glädje i Vimmerby IF:s P16-lag efter att de avancerat till A-slutspel i Gothia Cup. Foto: Privat

Mardrömsstarten knäckte inte Vimmerby - klart för A-slutspel i Gothia Cup

Vimmerby IF:s P16-lag var piskat att besegra Yeovil Town FC för att ta sig till A-slutspel i Gothia Cup. Och efter en mardrömsstart gick VIF segrande ur striden med 4-2.
– Det här är stort för oss, säger VIF-ledaren Mikael Kindman.

Annons:

Redan efter en handfull sekunder gjorde Yeovil 1-0.

– Vi scoutade dem i går och hade pratat om just det här. De petar och lyfter en långboll direkt på avspark som deras ytter sticker som blixten på. Det tog inte mer än fem-sex sekunder innan 1-0 kom, säger Mikael Kindman.

Bara ett par minuter senare utökade britterna till 2-0. Då var uppförsbacken rejäl för Vimmerby, som behövde ha tre poäng.

– Sen hände något helt otroligt. Helt plötsligt spelade alla som att det var det sista de skulle göra i livet. Så bra som vi spelade efter 0-2 och framåt tror jag aldrig att vi har gjort tidigare. Man ska veta att vi mötte ett väldigt bra lag från en klubb med en proffsorganisation. Det är stort för oss att kunna besegra ett sådant lag.

Sköt in 4-2 från 25 meter

För det var precis vad Vimmerby gjorde. Joakim Storm nickade in 1-2 och Tage Falk slet sig fri och kvitterade till 2-2. Med den första halvlekens sista spark satte sedan Joakim Storm 3-2. I den andra halvleken avgjorde Jakob Kus med ett superskott från 25 meter som gav 4-2 och säkrat avancemang till A-slutspelet.

Hela VIF-laget fick stort beröm för insatsen.

I 32-delsfinalen, som spelas vid klockan 11.30 i morgon, ställs VIF mot St. Paul Blackhawks 1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt