Gothia Cup-äventyret är över för VIF:s P16-lag

Vimmerby IF P16 har gjort sitt i Gothia Cup. Foto: Privat

Gothia Cup är över för Vimmerby IF:s P16-lag. Detta står klart efter att laget förlorat dagens 32-delsfinal mot St. Paul Blackhawks lag 1 med 4-0.
– Vi mötte ett bättre lag, konstaterade VIF-ledaren Mikael Kindman.

Vimmerbylaget gjorde en stark insats på sin väg till A-slutspel i Gothia Cup. Men väl i slutspelet tog äventyret slut redan i den första matchen.

VIF fick en tung start mot St. Paul Blackhawks och hamnade i underläge redan efter fyra minuters spel. Innan paus utökade det amerikanska laget till 2-0. Med två täta mål tio minuter in i den andra halvleken såg St. Paul Blackhawks till att punktera matchen och skicka ut Vimmerby P16 ur Gothia Cup.

– Jag tycker egentligen inte att vi gjorde någon dålig insats utan vi mötte ett väldigt bra lag. De gjorde ett par flytmål så jag tycker att 4-0 var väl stora siffror, men de vann klart rättvist. Deras försvarsspel var enormt starkt och de har inte släppt in ett enda mål på fyra matcher, säger Mikael Kindman.

Visst känns det lite surt att vi har spelat klart nu, men vårt mål var att nå A-slutspel och det gjorde vi, fortsätter Kindman.