Annons:

Martin har överglänst brorsan: ”Vet inte vad han håller på med”

Martin Carlsson har imponerat så här långt och gjort 13 mål från sin mittfältsposition. Foto: Linus Johansson

Martin har överglänst brorsan: ”Vet inte vad han håller på med”

Martin Carlsson gör en av sina bästa säsonger i karriären. Under våren har mittfältaren nätat 13 gånger för sitt IFK Tuna.
– Jag har tränat mindre i år, förklarar han succén.

Annons:

Ingen annan herrspelare i kommunen har gjort fler mål än Martin Carlsson den här säsongen. Ingen spelare i division fyra östra har gjort det heller.

– Det har gått rätt bra. Egentligen borde det ju vara enklare att göra fler mål i lägre divisioner och jag tror att jag gjorde 24 mål i division sex en säsong. Med tanke på det får man väl säga att 13 är godkänt så här långt, skrattar Martin Carlsson.

Hur kommer det sig att det har gått så bra för dig i år?

– Det beror bara på tillfälligheter, tror jag. Jag har faktiskt tränat lite mindre i år. Jag och tjejen har ju barn och det kan vara svårt att hinna med att träna ibland. Och i november ska vi bli föräldrar för andra gången. Det ser jag fram emot.

Anton är långt efter

Martin och tvillingbrorsan Anton, som också spelar i IFK Tuna, har flera säsonger stannat på lika många gjorda mål. Nu har dock Martin ett rejält försprång eftersom Anton bara har nätat fyra gånger i seriespelet i år.

– Jag vet inte riktigt vad han håller på med, skämtar Martin. Men han kanske kommer igång i höst, vi brukar ju alltid sluta på samma antal mål. Han är ju ändå forward, men han har i alla fall spelat fram till många av mina mål. 

”Slå Gullringen”

IFK Tuna har en ojämn vår bakom sig och ligger åtta i division fyra med 15 inspelade poäng.

– Det har varit en del upp och ned. Men vi ligger på rätt sida om de negativa strecken så det får väl ändå vara godkänt. Det är en väldigt jämn serie och om man jämför med förra året är serien mycket bättre i år, tycker Martin Carlsson.

– Vårt mål måste först och främst vara att klara nytt kontrakt. Och att slå Gullringen.

Hur ska du göra 13 mål i höst också?

– Jag får väl sluta träna helt, skrattar Martin Carlsson. Nej, men jag får väl se till att fortsätta vara på rätt plats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt