Annons:

”Kosse” startar insamling för Barncancerfonden

Vimmerbyfostrade fotbollsstjärnan Kosovare Asllani har startat en insamling till förmån för Barncancerfonden. Foto: Scanpix

”Kosse” startar insamling för Barncancerfonden

Fotbollsstjärna och författare. Nu kan Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani lägga till ytterligare en titel på sitt CV. Igår startade hon en insamling till förmån för Barncancerfonden. Målet är att dra in 500 000 kronor.

Annons:

Paris Saint-Germain-stjärnan Kosovare Asllani, uppväxt i Vimmerby, släppte en bok i samband med VM i somras. Boken heter ”Passa bollen! ropar Kosse” och är skriven tillsammans med Anja Gatu och Maria Källström.

– När jag växte upp så läste jag alltid fotbollsböcker med killar. Överlag så finns det inte så många barnböcker med kvinnliga idrottare. Om man går in i ett bibliotek nu så är det svårt att hitta barnböcker där tjejer är framgångsrika. Det är väl det som är viktigast för mig. Dels att man är en bra förebild, men också att man visar att det finns kvinnliga idrottare och fotbollsspelare som kan nå ut till unga tjejer. Jag hoppas att det här kan inspirera unga tjejer. Det viktigaste är att de som läser boken tycker att den är bra och att den når ut till unga tjejer. Sen är tanken att det ska bli en bokserie. Vi får se efter att den första har kommit ut, sa Asllani till Expressen i samband med boksläppet.

Igår meddelade Kosovare Asllani att intäkterna till boken oavkortat kommer att skänkas till Barncancerfonden. Tillsammans med organisationen har Asllani startat en insamling – och målet är att få in en halv miljon kronor. Såhär skriver Asllani på insamlingssidan:

”Mitt namn är Kosovare Asllani och jag är fotbollsspelare. Jag har valt att skänka mitt arvode från barnboken "Passa bollen! ropar Kosse" till Barncancerfonden. 
Nu passar jag bollen vidare till er och hoppas att ni hänger med mig på denna häftiga resa. Tillsammans kan vi göra skillnad!”

Insamlingen hittar du här: http://www.barncancerfonden.se/1309392497/ 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt