Södra Vi:s P10-grabbar segrade i jämn match mot Kimstad

Det svängde rejält i matchen mellan Södra Vi IF och Kimstad. Södra Vi låg under men reste sig och stod till slut som segrare med siffrorna 4-3 i deras första match i årets Bullerby Cup.
- Grabbarna gör en kanonmatch, konstaterar en nöjd Glenn Lundin, ledare i SVIF, efter matchen.

Inledningen av matchen blev nog inte riktigt som Södra Vi hade hoppats på. Trots övertag i inledningen av matchen lyckades motståndarna Kimstad GoIF ta ledningen sex minuter in i matchen efter att de brutit ett uppspel från SVIF som sedan förvaltades på bästa sätt.

Men den ledningen skulle inte stå sig länge för Kimstad. Bara minuten senare kvitterade Södra Vi genom ett kliniskt avslut av anfallaren Theo Lundin. Cirka fem minuter efter det kom också ledningsmålet för det blåvita laget. Denna gång var det Malte Zeilon som snyggt placerade in 2-1.

De flesta på Vimarvallen trodde nog att den ledningen skulle hålla sig till paus. Men ett olyckligt självmål gjorde så att ställningen blev 2-2 precis innan halvtidsvilan.

Klassmål av Lundin

Trots det olyckliga självmålet kom Södra Vi ut med mycket energi till den andra halvleken. 4 minuter in slingrade sig Viktor Karlsson igenom motståndarna runt straffområdet och därmed återtog Södra Vi greppet om matchen, som de sedan inte skulle släppa.  De dominerade stundtals matchen och de fick utdelning ytterligare en gång.

Det var dags för Theo Lundin att kliva fram igen med sitt andra mål i matchen. Detta efter att han tagit bollen från mittplanen och dribblat sig förbi fyra stycken Kimstad-spelare och sedan iskallt tryckt in bollen i det högra hörnet. Ett klassmål. Kimstad skulle dock få ett tröstmål strax efter Lundins mål, men sedan stängde Södra Vi ned butiken och stod till slut som segrare med 4-3.

"Grabbarna gör en kanonmatch"

En premiärvinst är alltid lika skön så det var en nöjd Glenn Lundin, ledare i Södra Vi, som hyllade sina grabbar efter premiärmatchen i årets Bullerby Cup:

- Grabbarna gör en kanonmatch. Vi vinner närkamper, kämpar och sliter genom hela matchen. Det är många tuffa lag med i turneringen så det var skönt att få inleda med en vinst.