Annons:

Stort målkalas när VIF-tjejerna besegrade Vikingstad

Svea Backstad hade lekstuga mot Vikingstad.

Stort målkalas när VIF-tjejerna besegrade Vikingstad

De som uppskattar målrika matcher hade nog gärna befunnit sig på Ceosvallen klockan 15:00 på Bullerby Cups första dag och bevittnat matchen mellan Vimmerby IF F12 2 och Vikingstad SK 1. Hela 13 (!) fullträffar fick publiken uppleva i VIF:s 8-5-seger.
- Vi jobbade verkligen som ett lag och alla hade roligt ute på planen, säger VIF-ledaren Mikael Rinaldo med ett leende på läpparna efter matchen.

Annons:

En rejäl målkavalkad inleddes redan efter en minut i den underhållande matchen mellan Vimmerby IF F12 2 och Vikingstads SK 1. Det var Vimmerby som inledde målskyttet i denna målrika tillställning. Men när halvtidsvilan infann sig hade laget både tappat ledningen två gånger om och återtagit den lika många gånger. Efter böljande spel fram och tillbaka klev VIF-tjejerna in i pausvilan med en uddamålsledning, 4-3. 

- Det var en väldigt svängig och rolig match att se från sidan med mycket mål. Jag tyckte också det var kul att inget lag drog iväg tidigt i matchen heller, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter bataljen. 

För VIF skulle inte tappa ledningen på hela matchen efter detta. Tre minuter in i den andra halvleken utökade Vimmerby sin ledning, och att Vikingstad reducerade strax därefter påverkade inte laget överhuvudtaget. De fortsatta pumpa på framåt och fick till sist se sig själva som segrare i premiärmatchen med 8-5. 

Såhär sammanfattade Rinaldo sitt lags insats efter matchen:

- Vi fick faktiskt till ett härligt passningspel, samtidigt som vi verkligen jobbade som ett lag och de syntes att de hade roligt ute på planen vilket är det viktigaste. 

Ålderna varierar stort på detta Vimmerby IF-lag där stommen utgörs av underåriga tjejer ur föreningens F11-lag. Som komplement till detta kommer laget ha med sig två överåriga spelare, födda 04, varje match. Vilka dessa två är kommer variera från match till match.

- De allra flesta är födda 06 och 07 och sedan hade vi med två stycken födda 04 idag, Minea Snickars och Svea Backstad. 

Denne Backstad var dominant på planen. Hon styrde och ställde lite som hon ville och både serverade sina lagkamrater till farliga chanser och gjorde mål själv. Backstad mäktade med ett äkta hattrick i den andra halvleken. Övriga mål gjordes av Jonna Eriksson (2), Tessa Svensson (2) och Minea Snickars. 

Lagets ledare ser glatt fram emot på de kommande matcherna i turneringen.

- Det var jätteskönt för självförtroendet att vi fick inledda med en seger. Nu får vi med oss mycket positivt inför de resterande matcherna, avslutar Rinaldo.  

Annons:

Jens Lidesjö

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt