Annons:

Näslunds lag utesluts ur ettan – så tänker måltjuven om framtiden

Camilla Näslund utesluter spel i VIF i höst.

Näslunds lag utesluts ur ettan – så tänker måltjuven om framtiden

Camilla Näslunds Färjestaden har blivit uteslutet ur division ett. Nu är skyttedrottningens framtid högst oklar – men det blir inte spel i varken Vimmerby IF eller Hultsfreds FK.
– Det är för långt att åka, säger hon.

Annons:

Camilla Näslund är en av traktens bästa målgörare. Under flera år öste hon in mål i både Hultsfreds FK och Vimmerby IF. 

Nu är hennes fotbollsframtid oklar. På onsdagen beslutade Svenska Fotbollförbundet att utesluta Färjestaden, där Näslund spelar, ur division ett med omedelbar verkan. Färjestaden lämnade walk over till lördagens match mot Eskilsminne. 

– Det känns jättetråkigt. Vi har försökt och kämpat och precis haft folk till varje match. Det har varit en tuff vårsäsong, men vi spelare visste inte att konsekvensen skulle bli den här. Det var vi inte beredda på, säger Camilla Näslund. 

Färjestaden hade helt enkelt inte tillräckligt med spelare för att kunna genomföra matchen. 

– Det hängde på några spelare och till slut tog tränarna beslutet att lämna walk over. Vi spelare visste inte om konsekvenserna, hade vi vetat det kanske vi hade åkt ändå. 

Förstår reglerna

Camilla Näslund säger att hon har förståelse för att reglerna är tuffa på en så hög nivå. 

– Det känns hårt, men det måste väl vara så på något sätt. Längre ned får man fler chanser, men det tillåts inte på den här nivån. 

Hur har stämningen varit i truppen?

– Vi har haft en träning, i tisdags, när vi väntade på beslutet, så det var ju halvdålig stämning. Vi ska ha ett möte i kväll och vi får väl se vad som sägs då. Det lär vara ganska dystert. 

Nej till HFK och VIF

Både HFK och VIF har redan hunnit höra av sig. Men det blir inget spel i någon av klubbarna för henne. 

– Det kommer inte bli Vimmerby eller Hultsfred. De har kontaktat mig och Vimmerby undrade om jag ville förstärka dem. Det hade varit trevligt, men det är för långt att åka. Det funkar inte.

Även andra klubbar har ringt henne. 

– Jag har inte tänkt så mycket än, men det har ringt lite och jag har planerat att spela och gör gärna det. Vi får se vad det blir, det finns klubbar i tvåan här omkring och så finns IFK Kalmar. Jag vill se lite vad som sägs på mötet också, men min tanke är att spela i höst. 

Måltjuven känner sig inte i optimal form. 

– Vi har haft en tunn trupp, dåligt med folk på träningarna och då kommer man inte upp i den träningskvaliteten. Man känner sig inte helt vältränad för den nivå man är på. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt