VIF kryssade i viktiga matchen: ”Tycker det är rättvist”

Mohammad Jafr tvingades utgå med en skadad fot. Det är oklart hur allvarligt det är.

Vimmerby IF var i poängbehov. Det var även Nybro IF. Till slut blev det en poäng var i den viktiga matchen.
– Jag tycker att det är rättvist, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Hade Vimmerby IF besegrat Nybro IF hade de förpassat länskollegan till en nedflyttningsplats. Hade gästerna vunnit hade de gjort ett miniryck från Vimmerby.

Det blev inget av det. I stället slutade en målchansrik match 2-2.

Det är rättvist. Vi är ett bättre fotbollslag, men de är hetare och då blir det oavgjort. Vi kommer inte till som vi vill och de vinner fler 50/50-kamper. Det avgör sådana här matcher, säger tränaren David Lindgren.

Inledde starkt

VIF inledde starkt och hade en bra första kvart. Laget skapade flera nästanchanser och såg heta ut. Men Nybro kom in i länsderbyt och kunde ta ledningen i den 20:e minuten. Ett Oskar Stejdahl-skott innan paus betydde 1-1. Men kanske hade VIF borde haft en ledning i paus, efter att Mohammad Jafr fått ett gyllene läge framför mål.

I den andra var återigen öppningskvarten hemmalagets. Efter 57 minuter kunde Abdulrahman Kharma distinkt skjuta 2-1 i målvaktens bortre hörn. Nybro blev dock inte nedslaget utan fortsatte i stället att skapa målchanser. I den 79:e kunde inte VIF stå emot längre och 2-2 var ett faktum.

Jättechans i slutet

Båda lagen skapade sedan kanonchanser att avgöra. Markus Ahl hade en nick som stannade i ribban i matchens slutskede.

– Jag trodde först att den var inne, det hade varit ett fantastiskt sätt att avsluta den här matchen på.

Under hela matchen var känslan att Nybro tilläts skapa målchanser väldigt enkelt.

– Jag håller med om det. De spelade ett enkelt spel med långa bollar och fick valuta för det. Jag är besviken över att vi inte vinner den här matchen, vi hade ingen annan inställning än att ta tre poäng, säger Lindgren.

Finns det något positivt med en poäng här?

– Att vi tog en poäng, att vi har samma utgångsläge som innan. Vi får skjuta upp trepoängaren till nästa match.

Tycker du att ni fortsätter det ni påbörjat mot Lindsdal och OAIK?

– Vi får göra en del förändringar i de bakre leden och vi har redan fått göra en del ändringar inför hösten, med en del nya konstellationer. Vi har också haft en tränings- och cupvecka. Jag var rädd för att det skulle synas att vi inte kunnat lägga fokus fullt ut och det gjorde det.

Skada på Jafr

VIF-tränaren David Lindgren ville berömma ungtupparna Gustaf Johansson och Oskar Bergman. Gustaf Johansson gjorde flera avgörande räddningar.

– Båda gör det jättebra. I stället är det andra som sjunker jämfört med senaste matchen mot Lindsdal.

Nyförvärvet Mohammad Jafr tvingades utgå skadad i mitten av den andra halvleken. Anfallaren fick problem med foten. Det är oklart hur allvarligt det är.