Annons:

Weber räddade en poäng åt Gullringen i återkomsten

James Weber räddade en poäng åt Gullringen.

Weber räddade en poäng åt Gullringen i återkomsten

84 minuter. Det behövde James Weber innan han gjorde mål i Gullringens GoIF igen. Målet betydde 2-2 mot Ängö.
– Det är alltid skönt att sätta den första, säger han.

Annons:

För första gången den här säsongen var James Weber på planen för Gullringens GoIF igen. Det är nästan alltid målgaranti när han tar på sig den gulsvarta tröjan – så även den här eftermiddagen. 

Hans mål betydde 2-2 med bara några minuter kvar. Det var ett ganska typiskt målskyttsmål – Weber höll sig påpassligt framme på en hörna och stötte in kvitteringen. 

– Det tog 85 minuter för oss att förstå hur vi skulle attackera. Så behöver vi fortsätta framöver, på det sätt som vi spelade de sista minuterna, säger James Weber. 

Hur kändes det att kvittera och rädda en poäng?

– Det känns bra att göra mål igen, det är alltid skönt att sätta den första. Förhoppningsvis blir det fler framöver. 

Drömmål till 2-1

Annars fick Gullringen en bra inledning på matchen. Jonathan Gustafssons inlägg nickades in i eget mål av en bortaspelare. Några fler bra lägen hann GoIF med innan Ängö BK tog över matchen. Kalmar-laget kvitterade genom Abdifatah Shafe Hassan. Kort senare bjöd han också på ett drömmål, som betydde 2-1 för gästerna. 

– Tio minuter, en kvart var vi helt off i första halvlek. Vi får inget understöd och tjuvar, vi försöker gå fram och plocka bollen i stället för att få understöd. Vi är för heta, men sedan blir det bättre i andra och då får vi till det, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna. 

Gullringen gick ned på trebackslinje, försökte lyfta långt på en skarvande Anton Palmér och skapa målchanser den vägen. Efter en hörna i den 84:e kvitterade den amerikanska återvändaren. 

– Vi måste ge det en chans och vi får med oss en pinne på att vi gör så. 

"Är i fin form"

Weber säger sig vara i fin form, men behöver lite tid för att komma in i det. 

– Det är lite nytt för mig att spela på topp, jag har spelat mycket till vänster i Gullringen tidigare. 

Han behöver lära känna sina nya lagkamrater bättre, menar han. 

– Annars brukar lagkamraterna försöka hitta mig väldigt mycket, men nu måste jag lära känna de nya lite bättre. Jag är säker på att det kommer bli bättre. Det kommer ta ett tag, men efter ett par träningar till så kommer det bli bra. 

James Weber fick även en fin chans att avgöra matchen med ett 3-2-mål i matchens absoluta slutskede. Beröm i Gullringen förtjänade Alexander Swartz, Dennis Isaksson och Anton Palmér.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt