Annons:

Tuna inleder hösten utan flera tunga pjäser – profilen står i mål

Victor Gustavsson missar kvällens match mot IF Stjärnan.

Tuna inleder hösten utan flera tunga pjäser – profilen står i mål

Ingen Victor Gustavsson. Ingen Filip Gustavsson. Ingen Mikael Karlsson.
IFK Tuna saknar tunga namn i kvällens viktiga drabbning med IF Stjärnan.
– Det viktigaste är att alla ger 100 procent. Då kan vi inte göra mer, säger Tuna-tränaren Stefan Larsson.

Annons:

IFK Tunas vårsäsong var minst sagt upp och ned. Efter en något tyngre avslutning parkerar klubben precis ovanför negativ kvalplats. På fredagskvällen kommer IF Stjärnan – just på den där kvalplatsen – till Tunhamra för en tidig sexpoängsmatch. 

– Varenda match är viktig i höst, det finns ingen match man kan tro att man ska ta tre poäng i bara sådär. Det känns som att det var det vi åkte dit lite på i Påskallavik och då får man inga poäng. Det är bara full gas som gäller om vi ska ha en chans att ta det här, säger IFK Tunas tränare Stefan Larsson.

Han upplever att den rätta gnistan saknades under våravslutningen. 

– Vi tappade lite på slutet av våren, både när det gäller träningsnärvaron och engagemanget. Som mot Hultsfred var vi betydligt efter och vi behövde nog en paus. Jag tycker att killarna har haft mer sug i både blick och ben nu efter uppehållet.

"Tittar inte i tabellen"

Vårmatchen förlorade Tuna med hela 3-0. Men det är inget särskilt som de vitblåa behöver se upp med, enligt Stefan Larsson.

– Nej, det tycker jag inte, men det är inget dåligt lag. De är ganska jämna och hade ett par mittfältare som fick dominera. Vi behöver ha mer fokus på oss och på att få igång vårt trill. Vi kan inte ha en massa felpass och klena uppspel, vi måste vara mer effektiva och få med mer folk i anfallet, vi har blivit för ensamma där framme och då blir vi lättfångade. 

Med tanke på tabelläget är det en väldigt viktig match – hur ser du på det?

– Jag tittar inte så mycket på tabellen, det är varje match som gäller. Nu är det Stjärnan som gäller och då ska vi ha på oss skyglappar. Sedan är det två träningar det handlar om, innan vi fokuserar på nästa drabbning. Så försöker vi jobba, även om det förstås är skönt att ta poäng i det undermedvetna. Men det är en bonus. Det viktigaste är att vi ger 100 procent och att vi gör det allihop, då har vi gjort vad vi kan.

Ex-målvakten står

Tuna saknar en trio viktiga spelare i kvällens match. Victor Gustavsson och Filip Gustavsson är avstängda och missar matchen. Det gör även målvakten Mikael Karlsson. 

I stället kommer förre HFK-keepern Kenneth Söderberg ställa sig mellan stolparna. 

– Han står i kväll och vem som står nästa match får vi se. Det hänger på Kenneth själv om han vill vara med mer. "Micke" är träningsflitig och då måste han konkurrera. 

Under sommaren har 17-årige Daniel Öhlund lämnat klubben. 

– Han ska studera i Gamleby, hans flickvän bor i Gamleby och han har inget körkort. Han kan inte logistikmässigt ta sig till Tuna, det funkar helt enkelt inte för honom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt