Annons:

Eriksson får chansen i startelvan – ”Bolltrygg”

Oskar Eriksson kliver in som vänsterback i Vimmerby IF:s match mot IFK Malmö. Foto: Linus Johansson

Eriksson får chansen i startelvan – ”Bolltrygg”

Han har varit petad under den senaste tiden. På söndag får Oskar Eriksson chansen från start – som vänsterback.
– Vi vill ha in lite bolltrygghet där, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

Oskar Eriksson har inte lyckats ta en ordinarie plats på Vimmerby IF:s innermittfält i år. För närvarande känns Oskar Stejdahl och Markus Ahl givna där – men det finns ju andra positioner.

På söndag får Oskar Eriksson chansen som vänsterback när VIF möter IFK Malmö på bortaplan. Eriksson kliver in istället för unge Oskar Bergman.

– Vi vill ha in lite mer bolltrygghet där. Han har en fin passningsfot och jag hoppas att vi kan få ut så mycket som möjligt av honom där. Han spelade högerback en del förra året så det är inte helt nytt, säger David Lindgren.

 Åström Åberg saknas

VIF gör ytterligare en förändring i startelvan jämfört med kryssmatchen mot Nybro. Nic Rydholm kommer tillbaka från avstängning och förpassar Gustav Johansson till bänken.

– Nic är lagkapten och en av de som varit här längst. Vi behöver hans attityd och ledaregenskaper. ”Gurra” gjorde en fantastisk match senast och han har närmat sig Nic. Samtidigt är Nic en viktig spelare för oss och lagkapten.

VIF får klara sig utan Ted Åström Åberg (ont i en höft), Jonatan Fält Öhr (fot), Sebastian Svensson Sabel (fot), Mohammed Jaafar (jobb) och Joakim Johansson (ljumskar). Jämfört med senast återkommer Ludvig Lundqvist i truppen.

Det står också klart att det inte blir något avtal med Yussif Abdul Rahim Rajab som provtränat med VIF under sommaren.

– Han har inte tränat med oss på slutet och det kommer inte bli något.

Vinst i våras 

Måstematcherna radar upp sig för ett pressat Vimmerby IF. På söndag beger sig nästjumbon till Malmö för en svår bortamatch – men IFK Malmö är faktiskt ett av blott två lag som Vimmerby besegrat i år.  

– Det spelar ingen roll nu utan det är en ny match. Alla matcher är som cupfinaler för oss och det kommer krävas en jättebra insats för att vi ska kunna hävda oss.

Vimmerby har inte förlorat på tre seriematcher i rad.

– Det är väl skönt, men jag tycker att vi borde ha fått någon trea på de två senaste.

Fakta

Startelva: Nic Rydholm – Karl-Viktor Söderquist, André Nunes, Allan Zizinga, Oskar Eriksson – Adam Kisitu, Oskar Stejdahl, Markus Ahl, Abdulrahman Kharma – Rickard Thuresson, Mohammed Jafar.

Ersättare: Oskar Bergman, Niklas Gunnarsson, Ludvig Lundqvist, Gustavo Borges, Isak Granström, Abdul Mojed Abdul Majed, Gustav Johansson.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt