Annons:

Uddamålsförlust på Malmö Stadion:

David Lindgrens Vimmerby IF föll mot IFK Malmö.

Uddamålsförlust på Malmö Stadion: "Väldigt nöjd med prestationen"

En väl genomförd bortamatch. Ändå blev det en bussresa hem från Malmö utan poäng.
– Det hade inte varit orättvist med oavgjort, säger VIF-tränaren David Lindgren efter 3-2-förlusten.

Annons:

Men IFK Malmö var sett över 90 minuter det något starkare laget. VIF var dock väldigt nära att ta poäng. Med bara minuter kvar fick Abdulrahman Kharma bollen efter en snabb frispark. Skottet passerade förbi IFK Malmös målvakt, men utanför målramen.

– Jag är väldigt nöjd med prestationen sett över 90 minuter. Det är ett stort kliv jämfört med prestationen mot Nybro, frånsett vissa delar såklart. Jag är inte lika nöjd med målen vi släpper in, det är två självmål de får, säger David Lindgren. 

1-0 i slutsekunderna

Efter en spelmässigt jämn första halvlek, där IFK Malmö vaskat fram de hetaste målchanserna var ställningen 1-0. Finurlige Sami Güngör frispelades när det gulklädda storstadslaget kom tre mot noll med Nic Rydholm. Då återstod nästan ingenting av halvleken. 

Men VIF kom tillbaka starkt trots det tunga baklängesmålet. 

Efter tolv minuter av den andra halvleken kunde Mohammad Jafr nicka in kvitteringen. Glädjen varade emellertid bara en kort stund. 

IFK Malmö tog sig, som så många gånger i den här matchen, förbi VIF:s backlinje och trots en fin benparad av Nic Rydholm gick bollen in via en VIF-spelare. 

– Alla tre mål vi släpper in är tunga. Det första är det absolut sista som händer i första halvlek och de andra två kommer direkt efter våra mål. Klart att det är surt, säger Lindgren. 

Frisparksmål av Stejdahl

Oskar Stejdahl pangade kort senare in en frispark och matchen var ånyo utjämnad. Hur länge det höll sig? Drygt en minut. Sedan styrde en VIF-spelare in Noor Zadrans instick och 3-2 var ett faktum. 

– Vi har svårt att hantera de långa bollarna bakom backlinjen och de situationer som uppstår. Det är inte så lätt att lösa utan erfarenhet. Vi har en backlinje med en etablerad mittback och tre centrala mittfältare. 

Tycker du att ni är värda en poäng?

– Jag tycker inte att det hade varit orättvist med oavgjort. Det är nära. 

Ahl missade matchen

VIF-tränaren tycker att laget kan ta med sig mycket spelmässigt från den svåra bortamatchen på Malmö Stadion. 

– Hade vi inte varit där och skapat egna målchanser och haft ett eget spel hade jag varit orolig, men nu ser vi att vi kan prestera mot ett bra lag. Självklart hade vi hellre tagit tre poäng, men det är något vi kan ta med oss.

Lindgren tyckte att samtliga VIF-spelare höjde sig jämfört med 2-2-matchen mot Nybro. Markus Ahl hade problem med ryggen och kom inte till spel. 

– Jag tror inte det är så allvarligt. Förhoppningsvis ska ryggen bara få sätta sig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt