Annons:

Domarna räcker inte till: Lokal match ställs in - flera i farozonen

Det blir ingen match för Djursdala på fredag. Det finns ingen domare som kan döma matchen. Foto: Linus Johansson

Domarna räcker inte till: Lokal match ställs in - flera i farozonen

Domarna har slått larm för länge sedan. Nu är vi framme vid det oundvikliga. Redan på fredag kan flera seriematcher tvingas ställa in. Klart i nuläget är att det inte blir någon match mellan Djursdala SK och B.O.IF i division sex.

Annons:

Domarna i Vimmerby Fotbollsdomarklubb räcker inte till. Nu kan flera lokala klubbar få känna av det på allvar. Kommande fredag riskerar flera lag i Vimmerby kommun att få sina matcher inställda på grund av domarbrist.

Flera matcher kan följa

Redan nu är det klart att matchen mellan Djursdala SK och B.O.IF, som skulle ha spelats på Dalavallen på fredag, är inställd. Det finns helt enkelt ingen domare till matchen.

– Jag har pratat med Lars Högstedt (matchtillsättare i Vimmerby Fotbollsdomarklubb) och han meddelade att vi inte kan räkna med någon domare på fredag. Som jag har förstått det är det ytterligare tre lokala matcher som kan komma att ställas in, säger Göran Svensson i Djursdala SK.

Enligt uppgifter till vår tidning är det mer eller mindre klart att åtminstone ytterligare två division sex-matcher kommer att ställas in på grund av domarbrist.

Har du tidigare varit med om att A-lagsmatcher blir inställda på grund av domarbrist?

– Inte A-lagsmatcher, men däremot har det hänt några gånger i reservlagsserierna. Men med den domarbrist som råder får man förstå att det kan hända, säger Göran Svensson.

”Får stå ut med en hel del”

Alla, föreningar, spelare, ledare och publik har förstås ett ansvar i frågan kring att domarna minskar i antal.

– Domarna får stå ut med en hel del och får man massa skit är det lättare att det blir att man lägger skorna på hyllan. Det är lite vårt, spelares och ledares, ansvar. Det är dessutom skrämmande i ett längre perspektiv. Det var mindre problem redan förra året, som har blivit större i år. Vad kommer att hända 2018, frågar sig Göran Svensson.

Fotnot: Vi söker Lars Högstedt för en kommentar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt