Annons:

VIF söker revansch i seriefinalen: ”Ett komplett lag”

Daniel Ohlsson vill se Vimmerby ta revansch i seriefinalen. Foto: Linus Johansson

VIF söker revansch i seriefinalen: ”Ett komplett lag”

Vimmerby IF har förlorat en av 14 matcher i damernas division två. Den enda förlusten kom i bortamatchen mot Linköping Kenty. I kväll möts lagen igen.
– Vi har en stor revanschlusta, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Vimmerby hade startat serien med tre storsegrar. Då åkte laget på sin första, och hittills enda, förlust i bortamatchen mot Linköping Kenty.

– Jag minns att vi brände flera bra lägen i den första halvleken. Vi borde haft med oss en 2-0-ledning där, men istället stod det 1-1 i paus. Jag var helt galen efter deras kvitteringsmål. Sen höjde sig Linköping i den andra halvleken medan vi sänkte oss och fick stryk med 2-1, minns Daniel Ohlsson.

Står på samma poäng

Linköping Kenty är också det enda laget som har lyckats besegra Vimmerby den här säsongen. Ja, till och med det enda laget som har tagit poäng av VIF. I kväll möts lagen i en seriefinal. Vimmerby är sex poäng före Linköping Kenty i skrivande stund.

– Det blir en rolig match. Oavsett resultat så kommer toppstriden att leva för vår del. Vinner vi kanske Linköping hakas av lite, men det finns andra lag också.

Både Smedby och Tinnis är också sex poäng bakom Vimmerby och då har Smedby en match mindre spelad än övriga lag i toppen.

”Måste vara ödmjuka”

Daniel Ohlsson är förstås medveten om att det är en tuff match som väntar.

– Linköping är bra, det är ett komplett lag. Bland annat har de en vass anfallstrio.

Du är inte förvånad över att de är med i toppen?

– Nej, det är jag verkligen inte.

Vad krävs av er för att vinna mot Linköping Kenty?

– Ett jävligt hårt arbete och ett starkt kollektiv. Samtidigt som vi måste vara ödmjuka, säger Daniel Ohlsson.

I går kunde vi berätta att Vimmerby tvingas klara sig utan skyttedrottningen Nathalie Johansson, som är bortrest. Ett frågetecken finns också för Maria Anspach, som har skadekänningar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt