Annons:

Asllani redo för debut i LFC: ”Största risken i karriären”

Kosovare Asllani debuterar för Linköpings FC i kväll. Foto: Simon Henriksson

Asllani redo för debut i LFC: ”Största risken i karriären”

För en dryg vecka sedan stod det klart att Kosovare Asllani skulle vända tillbaka till Damallsvenskan och Linköpings FC. I kväll är det dags för debut i den nygamla klubben.
– Det här är den största risken i min karriär, säger Vimmerbytjejen till Sportbladet.

Annons:

Kosovare Asllani är en av Sveriges allra bästa fotbollsspelare. Hon har spelat OS, VM och representerat storklubbar som Paris SG och Manchester City. För många kom det nog oväntat när hon för en dryg vecka sedan presenterades som nyförvärv i Linköpings FC.

Asllani ser det dock inte som någon nedtrappning, betonar hon för Sportbladet. Istället anser hon klubbytet vara en utmaning - och en risk.

– Jag har tillhört lag som Paris och Man City med världsspelare på alla positioner. Där har alla delat ansvaret och man har fått perfekta passningar. Nu kommer jag till ett ungt lag. Det är en stor utmaning i min personliga utveckling, att leda ett lag, att dela med mig av erfarenheten. Det är ett stort risktagande i min karriär, fast jag har tagit risker tidigare, säger Kosovare Asllani till Sportbladet.

I kväll är det dags för ”Kosses” första match i LFC-tröjan när KIF Örebro kommer på besök.

– Jag hoppas på en hyfsat offensiv roll. Tränaren vill ge oss friheten att gå när vi kan det, inte vara för intryckta i en kvadrat. Det passar mig. Frihet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt