Annons:

VIF-tränaren efter 0-0:

Nathalie Milton var en av spelarna som klev fram när VIF spelade 0-0 i kväll.

VIF-tränaren efter 0-0: "En stöld från vår sida"

Vimmerby IF kämpade och slet och fick med sig en poäng från toppmatchen mot Linköping Kenty.
– Sett till antalet målchanser är det en stöld från vår sida. Hade jag varit i Linköpings kläder hade jag varit missnöjd med en poäng, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Vimmerby, utan anfallsesset Nathalie Johansson, fick en bitvis tuff resa i toppmatchen hemma mot Linköping Kenty. Inte minst sett till antalet målchanser, där gästerna var ganska dominanta.

 I den första halvleken hängde vi inte med alls. Jag tror att vi blev lite överraskade över att de var så pass spelskickliga som de var. Sen tycker jag ändå att det blev bättre från vår sida i den andra halvleken, säger Daniel Ohlsson.

Viktig poäng

VIF:s stora problem var att man tappade innermittfältet för ofta och att laget hade svårt att komma till heta chanser. Försvarsspelet höll däremot ihop, mycket tack vare mittbacksduon Nathalie Milton och Malin Söderlund. Det räckte för att ta en mycket viktig poäng i toppstriden.

 Jag är jättenöjd med arbetsinsatsen och jag tror att det var bra för oss att få en sådan här match. Vi mötte ett lag som är väldigt vasst offensivt och höll nollan, det är jag förstås också nöjd med. Sen tycker jag inte att vi fick igång vårt spel. Det var naivt och vi tog mycket felbeslut.

"Jättestolt"

Daniel Ohlsson framhöll framförallt tre spelare efter 0-0-matchen.

 Anna (Karlsson), Malin (Söderlund) och Nathalie (Milton) visade verkligen vilka lagspelare de är. Men jag är jättestolt över samtliga tjejers arbetsinsats.

I och med det oavgjorda resultatet behåller Vimmerby ett sexpoängsförsprång till Linköping Kenty, som nu är trea i tabellen. Tvåan Smedby är fyra poäng bakom VIF och har dessutom en match mindre spelad.

 Skönt att vi kunde behålla avståndet till Linköping. Nu har vi ett par intressanta månader framför oss, konstaterar Daniel Ohlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt