• Storpublik såg kvällens oavgjorda derby

Gullringen kvitterade till 1-1 i derbyt mot Tuna och räddade med det målet en poäng. Foton: Andreas Brodin

Tuna tog ledningen med 1-0.

614 åskådare såg derbyt.

Storpublik såg kvällens oavgjorda derby

Mötet på Tunhamra i våras slutade 1-1. På Gullemon, i säsongens andra derby, blev resultatet detsamma när Gullringen och Tuna lockade storpublik. 614 personer såg matchen.

Gullringen satte gasen i botten direkt från start och borde gjort 1-0 på de chanser som man skapade första kvarten.

Hemmalagets James Weber hade två kanonlägen att ge Gullringen ledningen i matchen. Första skottet från fyra meters håll gick över. Samme Weber hade sedan också en nick som tog i stolpen. Gullringen lyfte in boll på boll i Tunas straffområde och det var nära att man tog ledningen flera gånger.

Kanonskott av Carlsson

Sedan jämnade spelet ut sig och Tuna fick mer att säga till om. Martin Carlsson blev helt ren framför Marcin Muszka men fick inte alls till avslutet. Resten av halvleken blev mest ställningskrig, men totalt sett var Gullringen det bättre laget första 45 minuterna.

– Vi borde dödat matchen första kvarten med de chanserna som vi skapade, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna.

Om Gullringen var det bättre laget i första halvlek, så var det ombytta roller i den andra. Tuna började att rulla boll och kom runt på kanterna flera gånger. Efter 65 minuters spel kom det första målet i matchen efter en individuell prestation.

Tunas Martin Carlsson drog på en riktig kanon från 25 meter som satt stenhårt i Marcin Muszkas högra hörn.

Thuresson kvitterade

Gullringen började nu jakten på en kvittering, och den kom. Efter en frispark så skarvade inbytte Rasmus Bexell ner bollen till Isack Thuresson som tryckte in 1-1. Då återstod det en kvart av matchen och båda lagen gick för segern, men de riktigt heta chanserna uteblev och precis som i vårmötet lagen emellan slutade även det här derbyt 1-1.

– Jag är nöjd med en poäng, det är tufft att komma hit och möta Gullringen, vi får dem lite i gungning efter vårt ledningsmål, men oavgjort var rättvist säger Tunatränaren Stefan Larsson.

Hemmalagets tränare Peter Hellenstierna tyckte också att oavgjort var rättvist:

– 1-1 tycker jag är rättvist, vi gör en jättebra första halvlek, där ska vi ha ledningen, i andra blir det lite för omständligt ibland och vi gör lite felbeslut, men derbymatcher blir ofta såhär, det blir mycket kamp, säger han.