Annons:

VIF måste hitta rätt i defensiven: ”Vi har inte råd att vänta”

Jonathan Fält-Öhr är tillbaka i Vimmerbys matchtrupp efter en lång skadefrånvaro. Foto: Linus Johansson

VIF måste hitta rätt i defensiven: ”Vi har inte råd att vänta”

Vimmerby IF har börjat göra mål framåt. Nu gäller det att även täppa till bakåt för att de nödvändiga trepoängarna ska börja rulla in.
– Vi har inte råd att vänta på att till exempel hitta ett försvarsspel. Helst vill jag ha tre poäng redan i dag, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Vimmerby har spelat tre matcher efter sommaruppehållet och det står allt mer klart att resten av säsongen blir en kamp för att klara nytt kontrakt i division två. Två poäng på de tre matcherna har knappast gjort någon i VIF-lägret gladare. I nuläget har Vimmerby tre poäng upp till Nybro på säker mark.

– Jag tycker att de bitar som vi har försökt att jobba med, hur vi ska agera i speluppbyggnaden och att vi ska använda våra kanter, har fungerat bra. Samtidigt känner jag att vi lider lite av att flera försvarsspelare har varit eller är borta. Vi har fått göra många ändringar och folk har fått spela på positioner de inte är vana vid. Det har vi blivit lite straffade för i de två senaste matcherna, säger David Lindgren.

– Vi har försökt att jobba med vårt försvarsspel under den här veckan. Det lutar åt att det blir någon förändring i backlinjen även den här gången, fortsätter Lindgren. 

Fält-Öhr i truppen

I dag spelar Vimmerby hemma mot seriefemman Lunds BK.

– Det är klart att man är sugen på en ny match, speciellt eftersom varje match är så viktig. Det är inspirerande. Samtidigt vet vi att vi måste dra in poängen. Det är stor skillnad på att spela oavgjort och på att vinna. Börjar vi plocka trepoängare kan det gå fort.

Vad vet du om Lund?

– Jag har egentligen ingen uppfattning alls om dem.

När det gäller matchtruppen så återkommer både Markus Ahl och Jonathan Fält-Öhr. Den sistnämnda har varit skadad i flera månader, men är nu redo att spela igen.

Kan det bli så att Fält-Öhr startar matchen?

– Det är ett gränsfall. Men han har tränat för fullt den här veckan och har sett bra ut.

Ted Åström Åberg och Sebasthian Svensson saknas även den här gången.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt