Annons:

Louise Andersson sänkte Vimmerby i derbyt

Louise Andersson gjorde fyra mål i derbyt. Foto: Julia Fridell

Louise Andersson sänkte Vimmerby i derbyt

Frödinge/Brantestad besegrade Vimmerby B med 4-0 i kvällens division tre-derby. Bakom segern låg Louise Andersson, som blev fyramålsskytt.
– Det var rätt komfortabelt, tycker FBSK-tränaren Tomas Nilsson.

Annons:

Matchuret hade bara tickat upp till sju minuter innan Louise Andersson hade gjort matchens två första mål. En drömstart för FBSK - och en start som Vimmerby inte kunde resa sig från.

I början av den andra halvleken utökade Andersson till 3-0 och lite senare kom också hennes och hemmalagets fjärde mål för kvällen.

– Trots att vi hade många spelare borta av olika anledningar gjorde vi en rakt igenom bra insats. Det var rätt komfortabelt. Vimmerby hade väl egentligen bara en chans, i slutet av matchen, som vår målvakt räddade.

Höll inte med

Vimmerbytränaren Jörgen Nilsson höll inte riktigt med.

– Siffrorna visar inte hur det såg ut på planen. De gjorde mål på i stort sett varenda chans de hade, i alla fall i den första halvleken. Vi skapade också chanser, men gjorde inte mål. Det är lite så det har sett ut hela säsongen, säger Jörgen Nilsson.

Segern var FBSK:s tredje raka och nu närmar sig laget på nytt kvalplatsen till division två. Fyra poäng skiljer upp till Mörbylånga, men då har Frödinge/Brantestad en match mindre spelad.

FBSK gjorde en bra laginsats, där Louise Andersson och Louise Pettersson höjde sig över mängden. I Vimmerby var det jämnt överlag, men de flesta kan bättre.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt