Annons:

Bitter förlust på Gullemon: ”Kul att se var matchen hade tagit vägen”

Sebasthian Svenssons Hultsfreds FK föll med 3–4 mot Gullringens GoIF. Foto: Ossian Mathiasson

Bitter förlust på Gullemon: ”Kul att se var matchen hade tagit vägen”

Hultsfreds FK gav Gullringens GoIF en ordentlig fight. Efter 90 minuters hårt slit tvingades lyste 4–3 på Gullemons ljustavla. 
– Jag ger killarna en eloge för att de sliter och jobbar hela vägen., säger tränaren Sebasthian Svensson. 

Annons:

Hultsfred kämpade tappert mot topplaget Gullringen och svarade för en stark första halvlek. Gustav Föghner satte ledningsmålet under en positiv HFK-period och såg ut att leda i halvtid. 

Precis före halvtid fick Gullringen in den psykologiskt viktiga kvitteringen genom Rasmus Bexell. 

– Hade vi fått gå in i halvtid med en 1–0-ledning som vi kanske borde så hade matchen blivit annorlunda. Tar vi vara på våra omställningslägen bättre och släpper bollen vid rätt tillfällen så hade vi kunnat göra något mer mål. Det var synd att de fick in 1–1, säger Sebasthian Svensson. 

"X antal meters offside"

Gullringen tog tag i spelet efter paus och Rasmus Bexell gjorde både 2–1 och 3–2. Diego Nicolas ”Keko” Toribio Urrutia kvitterade till 2–2. Gullringens 3–2 och Hultsfreds 2–2 blev omdiskuterade efteråt. 

– Jag säger inte att vårt 2–2-mål borde ha godkänts med tanke på att det är en liten knuff, men Gullringens 3–2-mål ska inte få komma till. Både jag och ”Matti” (Mattias Sandh, tränare i Gullringen) är överens om att det är x antal meters offside. De skjuter ett skott och Bexell står ensam i straffområdet och sätter returen. Jag förstår inte hur han kan vara onside där. Han står rätt, men han står fel ändå. Det är det som är tråkigt. Det kändes inte som att linjedomaren var riktigt med i andra halvlek, säger Sebasthian Svensson och fortsätter:

– Gullringen är ett väldigt bra fotbollslag och vinner rättvist. Det hade varit kul att se var matchen hade tagit vägen om inte 3–2-målet hade kommit. Det var där vi tappade momentum och grepp om matchen. Matchen blev också för sönderhackad efter paus och vi tappade rytmen.

"Mycket att ta med sig"

Gullringen tog en viktig seger i jakten på seriesegern i division 4.

– Vi möter ett lag som ska slåss i toppen och det har de sagt i många år samtidigt som vi är nykomlingar. Det är ett stort steg framåt jämfört med förra mötet. 

Hultsfred får ladda om för hemmamatch mot Stensjöns IF på fredag. 

– Varje match är viktig. Börjar vi inte vinna igen så kommer vi vara jagade. 

Alla spelare förtjänade beröm för första halvlek.

– Det finns mycket att ta med sig, bland annat att vi gör tre mål mot ett defensivt starkt Gullringen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt