Annons:

  • Vild glädje i Djursdala efter derbyseger mot SVIF

    Simon Henriksson klev fram och avgjorde derbyt på Ulfveskog. Foton: Stefan Härnström

  • Vild glädje i Djursdala efter derbyseger mot SVIF
  • Vild glädje i Djursdala efter derbyseger mot SVIF
  • Vild glädje i Djursdala efter derbyseger mot SVIF
  • Vild glädje i Djursdala efter derbyseger mot SVIF

Vild glädje i Djursdala efter derbyseger mot SVIF

1-1 och kvarten kvar att spela i derbyt mellan Södra Vi IF och Djursdala SK. Då klev Simon Henriksson fram och fixade tre sköna derbypoäng till DSK. 
– Skönt att stå som segrare här idag, jäkligt skönt, utbrister DSK-tränaren David Henriksson efter att brorsan Simon avgjort tillställningen.

Annons:

När lagen möttes i våras delade lagen broderligt på poängen (2-2). När det var dags för returmöte på Ulfveskog ikväll var det gästande Djursdala som drog det längsta strået.

I den första halvleken gav Alex Karlsson gästerna ledningen efter 25 minuters spel. Det dröjde dock bara en handfull minuter innan inhopparen Robin Hammar kvitterade. Då hade han bara varit på planen i ett fåtal sekunder. 1-1 stod sig till den 76:e matchminuten när Simon Henriksson klev fram och avgjorde derbyt på en blöt och tungsprungen plan.

– Jag tycker att vi vann klart rättvist, vi var värda det här. Det var inget dåligt fotbollslag vi mötte, men de spelade ganska enkelt och med mycket chansbollar som vi kunde försvara oss mot, säger David Henriksson.

Vad betyder en derbyseger mot Södra Vi?

– Dels tog vi tre poäng som gör att det känns som att vi inte behöver titta allt för långt ner i tabellen. Sen är det klart att det är lite extra att vinna ett derby så jag kan inte säga annat än att det är skönt. Jag känner många i Södra Vi, det är ett väldigt duktigt fotbollslag som inte fått ut allt de kan i år.

"Inte en möjlighet att det var offside"

SVIF:s spelande tränare Ricky Gustafsson hade lite dubbla känslor efter förlusten.

– En ganska jämn match på en rätt svårspelad plan på grund av allt regn under dagen. Det var inget skönspel från något av lagen. Vi försökte spela lite rakare än vi gjort tidigare och använde oss av 4-4-2 för att få mer tyngd framåt, vilket jag tycker att vi lyckades med främst i den första halvleken. Tyvärr satte vi inte våra chanser och då är det svårt att vinna matcher. Sen tycker jag att vi fick ett mål helt horribelt bortdömt i 90:e minuten. "Nicke" (Niklas Gunnarsson) slog en frispark och vi sprang på returen och satte bollen i mål, men det blev avvinkat för offside. Det var inte en möjlighet att det var offside så det känns lite motigt nu, säger Ricky Gustafsson.

Extra tungt att förlora mot just Djursdala?

– Klart att det svider lite extra. Men vi får gå samman som grupp och jag tycker att det fanns tendenser som var bra idag, inte minst i den första halvleken.

Samtliga DSK-spelare fick beröm, med extra plus till Herman Lynbech, Jakob Karlsson och Albin Isaksson. Även i SVIF berömdes hela laget, med extra plus till Anton Brorsson och Robin Hammar.

Tabellen finns här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt