Annons:

Emil Herge ska hjälpa VIF ur krisen: ”Kan nog bidra med annat än att springa”

Vimmerby IF hoppas på fler segerjubel med Emil Herge i laget. Foto: Linus Johansson

Emil Herge ska hjälpa VIF ur krisen: ”Kan nog bidra med annat än att springa”

Emil Herge lämnar Grebo IK, topplag i division tre. Istället ska han försöka hjälpa Vimmerby IF ur krisen i division två.
– Det känns som en härlig utmaning, motiverar Emil Herge sitt beslut.

Annons:

I tisdags kunde Dagens Vimmerby avslöja att Emil Herge var på väg tillbaka till Vimmerby IF. En klubb som han spelade för säsongerna 2011 och 2012. Bara ett drygt dygn senare var övergången i hamn. På onsdagskvällen bekräftades den av Bertil Karlsson i VIF:s herrkommitté.

”Kändes inte aktuellt”

Emil Herge säger att det var långt ifrån en självklarhet att byta från kompisgänget i Grebo till Vimmerby.

– Jag fick frågan lite löst i slutet av förra veckan, strax innan helgen. Då kändes det inte aktuellt någonstans. Men jag sa ändå inte nej utan ville låta det sjunka in. Jag trivs skitbra i Grebo, det en fantastisk förening med härliga lagkamrater. Men jag ville testa det här och det känns som att det har landat rätt. Det känns som en härlig utmaning och sen har jag några bekanta i laget och sektionen som jag har en god vänskap med, säger Emil Herge.

Dålig koll

I går kväll tränade Emil Herge med VIF för första gången och efter träningen skrev han på kontraktet.

– Jag fick en god känsla när jag var och tränade i går. Jag ville känna på hur det var att åka ned till Vimmerby från Linköping och sen träffa lagkamraterna innan jag bestämde mig. Det är ett tufft läge jag kommer in i, inte minst efter matchen i helgen (0-8 mot Lund). Men jag hoppas att vi kan fixa det här.

Hur ser du på chanserna att klara nytt kontrakt?

– Jag har dålig koll på de övriga lagen och har bara gjort en träning med laget. Vi har fyra poäng upp. Det är inte på långa vägar en omöjlighet att klara av det.

Inte aktuellt med fortsättning

VIF-spelarna ska dock inte räkna med att få se Emil Herge på särskilt många träningar under hösten.

– Det är ett antal mil till Vimmerby och klubben vet om min situation med familj och jobb. Jag kommer inte att träna allt för mycket med Vimmerby. Men Grebo har varit väldigt hjälpsamma i det här så jag kommer att fortsätta träna med dem. Jag är gärna med och stöttar där också på träningar och vid sidan av planen.

Någon fortsättning i VIF över 2018 är inte aktuell.

– Nej, det är den här hösten det gäller. 2018 är min ambition att spela med Grebo igen.

Du är inte rädd att du inte är tillräckligt bra tränad och har tagit dig vatten över huvudet?

– Jag har inte 100 procent koll på var jag står fysiskt. Men jag kände på träningen i går att jag hängde med. Det gäller att vara smart på planen. Jag kan nog bidra med annat än att springa också, säger Emil Herge.

Herge är spelklar för VIF redan till helgens viktiga bottenmöte borta mot IFK Hässleholm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt