Annons:

Gullringens nyckelspelare missar derbyt mot Hultsfred

Ola Lindblom är avstängd och missar matchen mot Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Gullringens nyckelspelare missar derbyt mot Hultsfred

Ola Lindbloms varning i förlustmatchen mot Västerviks FF kan bli dyrbar för Gullringens GoIF. Den gör nämligen att han missar hemmaderbyt mot Hultsfreds FK i morgon.

Annons:

Efter förlusten mot Västervik befinner sig Gullringen av allt att döma i ett ingenmansland i division fyra-tabellen. Bara sex matcher återstår och Gullringen har tolv poäng upp till en positiv kvalplats och nio poäng ned till den negativa kvalplatsen.

– Det är många poäng på så få matcher. Vi har nio poäng nedåt så jag tycker inte att vi ska riskera att hamna där. Men vi ska se till att vinna en match till här för att stänga till dörren ordentligt. Sen kommer vi givetvis att ha ambitionen att vinna alla matcher vi spelar oavsett hur det ser ut i tabellen, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna.

Stort hjärta

Senast, mot Västerviks FF, låg Gullringen under med 3-0 efter tio minuters spel.

– Vi gav bort första tio och därmed också matchen. Det går inte att göra så om man vill vinna matcher, konstaterar Hellenstierna.

Hultsfred har ett bättre utgångsläge än Gullringen i tabellen och har ”bara” sex poäng upp till kvalplatsen till division tre. Vi lär kunna vänta oss en fysisk match på Gullemon på fredagskvällen.

– Hultsfred spelar sitt spel med stort hjärta och fysiskt spel. För vår del gäller det att ta fram hjärta, attityd och vilja.

Mycket talar för en fysisk match?

– Vi måste plocka fram den sidan. Det är då vi är som värst att möta. Och det är likadant med Hultsfred, det vet vi, säger Peter Hellenstierna.

Wulff återkommer

Gullringen får klara sig utan försvarsresen Ola Lindblom, som är avstängd. Alexander Hellenstierna, som har flyttat till Växjö för studier nyligen, är inte aktuell för spel.

På plussidan finns Hampus Wulff och eventuellt också Jonathan Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt