Södra Vi överlägset i derbyt: ”Var vad jag hade hoppats på”

Petter Sandberg gjorde mål för Södra Vi. Foto: Linus Johansson

Södra Vi IF tog en överlägsen seger i kvällens division sex-derby hemma mot Rumskulla GoIF.
– Jag hade hoppats på en klar seger och det blev det ju också, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson efter 6-1.

Joakim Hammar gav Södra Vi ledningen redan efter sju minuter och innan den första halvleken var över hade SVIF gått fram till 4-0. Övriga målskyttar innan paus var Albin Envall, Filip Frejd och Ossian Mathiasson. I den andra halvleken fixade Ossian Mathiasson 5-0 och Petter Sandberg 6-0 innan Erik Stefansson reducerade för Rumskulla.

Det var en skön trea. I första gjorde alla ett bra jobb och i andra bevakade vi mer, säger Peter Magnusson.

Noterbart är alltså att reservmålvakten Petter Sandberg fick hoppa in som utespelare och även blev målskytt.

Jag har lovat honom att när vi leder med 5-0 ska han få hoppa in i anfallet. Han hann bara vara på planen i tre minuter innan han nickade in 6-0, säger Peter Magnusson.