Annons:

  • Stor glädje i Gullringen: ”Vi plockade fram hjärtat”

    Hampus Wulff skriker ut sin glädje efter att ha avgjort derbyt till Gullringens fördel. Foton: Beatrice Borg Eriksson

  • Stor glädje i Gullringen: ”Vi plockade fram hjärtat”

Stor glädje i Gullringen: ”Vi plockade fram hjärtat”

Det var stor glädje i Gullringens GoIF efter att laget vänt 1-3 till seger med 4-3 i hemmaderbyt mot Hultsfreds FK.
– Vi plockade fram hjärtat, attityden och moralen, säger en belåten Peter Hellenstierna, tränare i Gullringen.

Annons:

Derbyt på Gullemon var en match med många olika ansikten. Gullringen inledde bäst och hade ett par avslut i målramen. Målen uteblev dock och istället var det Hultsfred som fick utdelning. I den 15:e minuten gjorde Filip Ingemarsson 1-0 till HFK på straff.

– Vi hade haft flera bra lägen och istället gjorde de 1-0. Det är klart att det inte kändes så bra. Ingemarsson gjorde bort tre man och fick komma in i straffområdet. Sen fick han med sig en straff där. Våra killar tyckte givetvis att han sökte den, men det var nog straff. Hur eller hur ska han inte få gå förbi två-tre av våra killar så enkelt, säger Peter Hellenstierna.

Nätade med en frispark

I slutet av den första halvleken gjorde Hultsfred dessutom 2-0 genom den tidigare Gullringenspelaren Abrahim Jabateh.

– Vi hade haft chanser för att göra mål så det kändes jävligt surt. Som jag ser det hade Hultsfred två chanser i den första halvleken och var kliniska på båda.

I inledningen av den andra halvleken var bortalaget nära att göra även 3-0. Istället fick Gullringen till en omställning strax därefter och fick en frispark. En frispark som Johan Hermansson Liström förvaltade på bästa sätt fram till 2-1.

– Det var rätt skönt. Vi kände att vi var på gång. Men istället för att bygga vidare på det började vi spela konstigt och de fick en omställning på oss och kunde göra ett snyggt mål fram till 3-1.

Fullföljde löpningarna

Då stod klockan på 63 minuter. Ett tufft läge för hemmalaget, förstås. Men Gullringen gav inte upp.

– Vi tog oss i kragen och började lira lite mer cyniskt och lade in bollarna bakom deras backlinje.

Det ledde till att Mohammed Ibrahim kunde reducera till 3-2. Strax därefter satte Hampus Wulff dit kvitteringen till 3-3. Som om inte det vore nog så gjorde samme Wulff även 4-3 i den 83:e minuten.

– Hampus gjorde det jättebra. Han fullföljde löpningarna in i straffområdet och tryckte dit bollarna, berömde Peter Hellenstierna.

Stod pall

Segern var Gullringens första i ett derby den här säsongen.

– Det jag är mest nöjd med är att vi stod pall för käftsmällen som deras 3-1-mål betydde. Det var bra moral. Innan matchen sa jag att jag ville se hjärta, kamp och attityd och det fick jag verkligen se, säger Peter Hellenstierna.

Gullringentränaren plussade för Alexander Swartz och Hampus Wulff.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt