Annons:

Asllani uttagen i nya förbundskaptenens första trupp

VIF-fostrade Kosovare Asllani är uttagen i Gerhardssons första landslagstrupp. Foto: Jakob Karlsson

Asllani uttagen i nya förbundskaptenens första trupp

I dag tog nya förbundskaptenen Peter Gerhardsson ut sin första landslagstrupp. Vimmerbydottern Kosovare Asllani är förstås med.

Annons:

Den 19 september inleder landslaget kvalet mot VM 2019. Först ut på programmet är bortamatch mot Kroatien. I dag presenterade Peter Gerhardsson sin första landslagstrupp som förbundskapten.

– Det har varit en väldigt lång process som började redan i januari när jag var i Ljusdal och tittade på ett ungdomslandslagsläger. Sen har jag och Magnus (Wikman, assisterande förbundskapten) sett många, många, matcher. Allsvenskan, U19- och U23-landskamper, vi har tittat på A-landslaget i Algarve och under EM. Dessutom har vi tittat på klipp och matcher utanför Sverige. Det har varit ett långt arbete men väldigt värdefullt, säger Peter Gerhardsson till förbundets hemsida. 

"Får ett bra läger"

Landslaget har inga träningsmatcher inför första VM-kvalmatchen. 

– Saker man inte kan påverka ska man inte lägga så mycket kraft på. Vi visste att så var läget – att VM-kvalet började tätt inpå EM-slutspelet och vi valde därför att inte spela någon träningslandskamp utan i stället fokusera helt på matchen mot Kroatien, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

– Det gör vi i Kroatien och vi har lagt hela samlingen inför matchen på plats. Vi får ett bra läger där vi kan lära känna spelarna, de kan lära känna oss och vår spelidé.

Vimmerby IF-fostrade Kosovare Asllani, med 106 landskamper i bagaget, är uttagen i truppen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt