Annons:

Klar 4-1-seger för Gullringen mot Stjärnan

Alexander Swartz gjorde mål och var bäst i Gullringens segermatch.

Klar 4-1-seger för Gullringen mot Stjärnan

Gullringens GoIF kan nog helt släppa tankarna på att behöva kämpa för överlevnad. IF Stjärnan besegrades med 4-1 och Gullringen hängde därmed av Påskallavikslaget.
– Man ska aldrig säga aldrig, men lite känns det som att vi hängde av dem, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna.

Annons:

IF Stjärnan är efter dagens drabbning tolv poäng bakom Gullringen med tolv poäng kvar att spela om. 

– Matematiskt är det ju inte klart, men lite som att vi hängde av dem kändes det som. Nu vill titta uppåt, även om aldrig ska säga aldrig, säger tränaren Peter Hellenstierna. 

I paus ledde Gullringen med 2-1 och i den andra lyckades gulsvart öka på segermarginalen med ytterligare två bollar. I samband med Gullringens 3-1-mål fick en hemmaspelare syna det röda kortet.

– I första satt det hårdare åt än siffrorna visar, då var det mycket kamp. I den andra gör vi det helt okej. Vi hamnade lite fel med mittfältet i den första halvleken och det blev onödigt jämnt. Vi kom mycket mer rätt i andra halvlek. De spelar konsekvent på att lyfta bollen, kriga och vinna andrabollar. Då hamnade vi lite för mycket i rygg på dem och de fick en del lägen på grund av det. I andra rättar vi till det. 

Swartz duktig

Matchen kom sannolikt att avgöras vid Gullringens 3-1-mål. 

– Jag tror inte att det hade varit någon fara på taket ändå, men där dör matchen lite. Vi hittade rätt i omställningsspelet och gjorde mycket mer rätt än i första. 

James Weber, Alexander Swartz, Rasmus Bexell och Anton Palmér nätade för gulsvart. Nu har Gullringen, precis som IFK Tuna, häng på lagen i toppskiktet av tabellen. 

– Vi har inte gett upp någonting. Nu har vi Smedby nästa fredag och en trea där också, så ska vi kunna vara med och tampas. 

Bäst i Gullringen var Alexander Swartz och Isack Thuresson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt