Annons:

Hon gjorde fem mål när Vimmerby IF hade lekstuga i eftermiddags

Nathalie Johansson gjorde fem mål när Vimmerby vann med förkrossande 13-0 i dag. Foto: Arkivbild

Hon gjorde fem mål när Vimmerby IF hade lekstuga i eftermiddags

Vimmerby IF hade rena rama lekstugan hemma mot Växjö BK i fotbollstvåan i dag och vann med 13-0. Samtidigt vann topplagen Tjust och Ulricehamn, vilket innebär att seriesegern är i praktiken körd för VIF men att man har andraplatsen i egna händer.

Annons:

Trots de närmast osannolika siffrorna dröjde det ända till den 14:e minuten innan Julia Rosin inledde målskyttet för Vimmerby IF. Men sedan rullade det på, och en dryg kvart senare var ställningen 5-0, vilket också var halvtidsresultatet.

I den andra halvlek skulle det bli ännu mer. VIF spelade ut och satte åtta mål till, med bud på betydligt mer.

– Det var spel mot ett mål under hela matchen och jag tror inte att de hade ett enda avslut på mål. Vi gör en bra match, men samtidigt tycker jag att Växjö var ganska dåliga i dag, summerar VIF-tränaren Pierre Brorsson.

– Ändå är det starkt av oss att kunna hålla koncentrationen och spelet uppe i 90 minuter när det går så här lätt. Vi rullar fint, släpper boll och är fokuserade.

Fem mål av Nathalie

I och med att serieledande Tjust IF FF vann dagens bortamatch mot Tranås så kan Vimmerby IF, som ligger trea i tabellen, med all sannolikhet inte längre nå seriesegern. Laget har dock allt i egna händer för att knipa andraplatsen, som visserligen inte innebär kval, men kan bli betydelsefull om något lag högre upp i seriesystemet skulle dra sig ur eller hoppa av. I nästa omgång möter Vimmerby IF tabelltvåan Ulricehamn IFK hemma.

– Nu är det andraplatsen vi går för, den vill vi ha och det kommer inte bli svårt att motivera tjejerna för det. Det är en bra morot, säger Pierre Brorsson.

Vimmerbys mål i dagens match gjordes av Nathalie Johansson 5, Frida Pöder 3, Vera Andersson, Stina Kägu Bragsjö, Mathilda Älvehag, Shams Imad Tarabeih och Julia Rosin.

Femmålsskytten Nathalie Johanson stack ut så klart, men tränare Brorsson ville hylla hela laget.

– Laget gör en jättebra insats och då ska alla ha beröm. Vi gick ut med rätt inställning i dag, och det kommer vi göra nästa helg också.

Här hittar du den aktuella tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt