Annons:

Seger krävs för att Gullringens kvaldröm ska leva

Johan Hermansson Liström saknas i Gullringens match mot Smedby. Foto: Linus Johansson

Seger krävs för att Gullringens kvaldröm ska leva

Serietvåan Smedby BoIK på hemmaplan. Då krävs seger för Gullringens GoIF för att kvaldrömmen ska leva vidare.
– Vi ska försöka vinna de här fyra matcherna och så får vi se hur långt det räcker, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna.

Annons:

Topplagen i division fyra har börjat förlora den senaste tiden. Det har gjort att många lag helt plötsligt har chans att nå seriesegern, som innebär avancemang till division tre, och andraplatsen, som är detsamma som kval. Att Gullringen, åtta i tabellen, ska lyckas klättra förbi sex lag och nå kvalplatsen är väl knappast troligt, men heller inte omöjligt. Det skiljer i nuläget sju poäng upp till tvåan Smedby och trean Västervik med fyra matcher kvar att spela.

Smedby-matchen retar Hellenstierna

På fredagskvällen väntar just Smedby hemma på Gullemon.

– Det är en sexpoängsmatch. Vinner vi har vi bara fyra poäng upp till dem och vid förlust är det tio. Vi ska försöka vinna de här fyra matcherna och så får vi se hur långt det räcker, säger Peter Hellenstierna.

I bortamatchen mot Smedby blev det förlust med 2-1 för Hellenstiernas lag.

– Det är några matcher från i våras som retar mig och matchen mot Smedby är en av dem. Vi hade tre-fyra avslut i virket.

Duo tillbaka

Smedby har haft det tungt på slutet och har tappat viktiga poäng i flera matcher.

– De har fått stryk en del. Jag vet inte om de har saknat spelare eller vad det beror på. Men som jag känner Smedby sedan tidigare så är det ett lag som vill trilla fotboll.

Jämfört med senast får Gullringen klara sig utan Jesper Wärnehall. Tillbaka i matchtruppen är Mohammed Ibrahim och Dennis Isaksson.

Precis som senast saknas Johan Hermansson Liström och Hampus Wulff.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt