Annons:

Uppgifter till DV: Duo mycket nära Vimmerby IF

Gustav Stejdahl, här i moderklubben HM IS:s tröja, uppges mycket nära en övergång till division 3-laget Vimmerby IF.

Uppgifter till DV: Duo mycket nära Vimmerby IF

Duon Gustav Stejdahl och Amel Komina uppges mycket nära Vimmerby IF, enligt uppgifter till Dagens Vimmerby. David Lindgren, verksamhetsansvarig, uppger dock att inget är klart med någon av dem.
– Innan något är klart är det bara löjligt att spekulera, säger han.

Annons:

Under tisdagen nåddes Dagens Vimmerby av uppgifter om att Gustav Stejdahl ska ha bestämt sig för en övergång till Vimmerby IF. HM IS-fostrade Stejdahl, lillebror till Erik och Oskar, spelade den gångna säsongen med Hvetlanda GIF i division 3. 

– Klart är det inte, men jag pratar med dem. Än så länge känns det bra, men jag har inte bestämt mig helt och hållet. Jag ska testa på onsdag med, så får vi se efter det. Vimmerby lockar för att det är professionellt, bra spelare och föreningen verkar vilja något, säger Gustav Stejdahl.

Är det fler klubbar med i bilden?

– Hvetlanda finns såklart med. Nu när Simon (Alexandersson) blev tränare, så känns det lite mer positivt. HM IS har hört av sig också. Det är min moderklubb, men det är inte prio för mig att gå ned i femman nu.

Hur nära är det med Vimmerby?

– Vi får se hur det blir, men det lutar mest åt Vimmerby nu. Jag ska tänka lite till och prata med David Lindgren en gång till. Att spela i division 3 är mer utvecklande och även om laget hade en tuff säsong, så gick det rätt bra för mig själv för att vara första säsongen i trean. Man märker att det är skillnad och det är mer utvecklande. 

Komina intressant

Den centrala mittfältaren Amel Komina tillhörde IFK Västervik 2023. Hans mål var att laget skulle vinna serien, men efter helgens kvalförlust mot Timmernabben står det klart att man blir kvar i femman. Nu lockas han av en återkomst till VIF.

– Amel har själv meddelat att han är intresserad och kommer bjudas in till träning. Vi känner honom sedan tidigare och vet vad han kan och går för. Det är en intressant spelare, säger verksamhetsansvarig David Lindgren.

Gustav Stejdahl?

– Vi tycker han är en intressant spelare och han har visat upp intressanta egenskaper. Vi är intresserade av honom och mittbackspositionen är en position vi vill förstärka och ha alternativ på. 

En annan spelare som tränat med Vimmerby den senaste tiden är Gullringens Albin Gustafsson.

– Han är en intressant spelare och vi var intresserade redan förra året. Då bestämde han sig för att ge Gullringen ett år till. Nu hoppas vi att han kanske är sugen på spel på en högre nivå. Han är en av de unga ambitiösa spelare vi ser skulle kunna förstärka vår trupp. 

Albin Gustafsson sitter på kontrakt med Gullringen. Hur tänker ni där?

– Det är lite upp till varje förening hur man resonerar. Vi har också kontrakterade spelare, men vill någon ta chansen till spel högre upp skulle aldrig våra avtal vara ett hinder. Varje förening får avgöra det. 

Finns det intresse från er att Karlo Goranci blir kvar som spelare?

– Vi har haft bra samtal med Karlo och han har haft en utmanande roll minst sagt. Det är svårt att vara både spelare, assisterande och dessutom fungera lite i vår U-lagsmiljö. Där har vi känt att vi lade lite för mycket på en och samma person. Tolkar jag Karlo rätt har det varit mycket för honom också, så vi sätter ingen press på honom. Vill han enbart vara spelare, så kan han vara aktuell.

"Logiskt resonemang"

Flera andra spelare har också provtränat med VIF den senaste tiden, men inget är ännu klart enligt David Lindgren.

– Flera av spelarna har redan varit i VIF sedan tidigare och vi har en bra bild av dem. Vi vet var vi har varandra, men sedan om det går snabbt eller inte vet jag inte.  

När det gäller tränarfrågan har Vimmerby träffat en kandidat. 

– Det är en tränare som vi känner har den profil vi eftersöker. Vi har en utvecklingsbar trupp med väldigt många ambitiösa och potentiellt duktiga spelare på väg upp. Det är viktigt för oss att vi känner att tränaren kan bygga en spelidé, har god kunskap, utbildning och erfarenhet och ger ett tryggt ledarskap i vår seniormiljö. Personen vi träffat och hittat är under säsong och vi kommer inte kunna offentliggöra något förrän det är 100 procent klart. 

Då låter det som att man är i kval eller högre upp i seriesystemet. Är det någon från högre nivå?

– Det är ett logiskt resonemang. Vi kommer presentera något när det är 100 procent klart. Innan det är det bara löjligt att spekulera.

När kan det bli presenterat?

– Vi ska träffas den här veckan och vi hoppas att saker och ting blir klart så snart som möjligt. Truppen vill också veta och vår ambition är att det är i närtid. 

"Kan inte konkurrera med det"

En del spelare uppges också vara på väg bort från klubben. Bland annat finns intresse från SK Lojal kring både Ahmed Tarabeih och Vladimir Radak.

– Jag har haft bra samtal med Ahmed och vi vet var vi har varandra. I slutändan kan vi inte konkurrera med valet att spela i division 5. Då gör man det av andra anledningar än rent fotbollsmässiga. Vi får se vad framtiden ger och vi hoppas att han kommer finnas kvar i vår miljö 2024. 

Och "Vlado"?

– Han var med oss under hösten och vi får ta en utvärdering där och se var vi står.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt