Annons:

Efter VIF-seger i måstematchen: ”Det ger oss energi”

Oskar Eriksson gjorde det viktiga 1-1-målet. Foto: Linus Johansson

Efter VIF-seger i måstematchen: ”Det ger oss energi”

Vimmerby IF vann med 3-1 borta mot Asarum - och klättrade över nedflyttningsstrecket.
– Det känns jätteskönt och det här ger oss energi inför fortsättningen, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

VIF fick en riktig mardrömsstart i måstematchen mot Asarum. Innan fem minuter hade spelats hade hemmalaget hunnit ta ledningen med 1-0 - och missa en straff.

– Det var ett svårt underlag och det var gränsfall att matchen skulle kunna spelas på den planen. Det märktes i inledningen att vi inte är riktigt vana vid naturgräs och dessutom var det blött och halkigt. Vi spelade för smånätt på egen planhalva och det utnyttjade Asarum, säger David Lindgren.

Vad kände du när de gjorde 1-0?

– Matchen hade ju knappt hunnit börja, men det är klart att det inte kändes jättebra med den starten. Sen började vi skapa chanser ganska direkt efter deras ledningsmål och lyckades få in en kvittering.

Farligt på fasta

Kvitteringen gjordes av Oskar Eriksson i den 17:e minuten. Resten av den första halvleken böljade spelet fram och tillbaka och några fler mål blev det inte.

I andra var Vimmerby med bättre från start och i den 62:a minuten gav Abdulrhman Kharma bortalaget ledningen. VIF höll ledningen ända till slutsignalen och gjorde dessutom ett sent 3-1-mål signerat Niklas Gunnarsson.

– När det målet kom hade de flyttat fram hela laget inklusive målvakten så ”Nicke” kunde sätta 3-1 i tom bur, säger David Lindgren.

Hade Asarum några lägen vid 2-1?

– Nic gjorde någon bra räddning. Sen blev det lite kalabalik mot slutet när de fick väl många frisparkar och hörnor.

Kharma utvisad

Smolk i glädjebägaren var att Abdulrhman Kharma drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad i slutskedet av matchen.

– Han fick det för hands och det kändes lite billigt. Det spelade inte så stor roll i den här matchen, men det är tråkigt att han inte får vara med i nästa match.

I och med segern tog sig Vimmerby IF upp på säker mark i division två-tabellen.

– Det känns jätteskönt. Nu är vi över strecket och har två hemmamatcher framför oss. Det ger oss energi inför fortsättningen  och det blir lite enklare för killarna att tro på det vi gör när vi får med oss en seger, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt