Annons:

Hanna från Frödinge debuterade i landslaget: ”Häftigt äventyr”

Frödingetjejen Hanna Nilsson gjorde debut i svenska futsallandslaget som mötte Finland och Italien under förra veckan. Foto: Svenska Futsallandslaget/Pressbild

Hanna från Frödinge debuterade i landslaget: ”Häftigt äventyr”

Frödingetjejen Hanna Nilsson gjorde blågul debut när svenska damlandslaget i futsal förlorade mot både Italien och Finland under gångna veckan. 

Annons:

Det svenska futsallandslaget på damsidan är mitt uppe i förberedelserna inför höstens VM-kval och begav sig nyligen till Finland för att spela två landskamper mot Italien och Finland. 

Frödinge/Brantestad SK-fostrade Hanna Nilsson var en av 15 kallade spelare. Landslagsdebuten gav henne ett minne för livet. 

– Det har såklart varit ett häftigt och coolt äventyr. Futsal är påfrestande och en helt annan sport än fotboll. Det kommer man på ju mer man spelar. Det är så extremt mycket taktik för att alla spelare ska göra samma saker på planen. Jag själv spelar ganska mycket på känsla och intention och det blir inte riktigt samma sak när man ska utgå från olika rörelsemönster. Många av spelarna har spelat tillsammans i landslaget i fem-sex år och känner till varandras styrkor. De kan rotationerna och det sitter i ryggraden på dem, säger Hanna Nilsson.

"Stort och speciellt"

Sverige förlorade med 5–2 mot Italien och 5–1 mot Finland och slutade på tredje plats i trenationsturneringen. 

– Jag satt på bänken mot Italien och spelade mot Finland.

Hur kändes det för egen del? 

– Jag måste ändå säga att det kändes helt okej. Det är stort att komma in så där och debutera i landslaget. Jag var jättenervös i första bytet och jag är nöjd med att jag behöll lugnet, säger hon och fortsätter: 

– Att få göra debut i landslaget är stort och speciellt. Jag trodde inte att jag skulle vara med på den här samlingen när säsongen startade, det är inget som man har kunnat ställa sig in på. Jag fick rysningar vid inmarschen och nationalsången.

"Jättehäftig futsalsäsong"

Futsaldamerna får efter de två förlusterna ladda om för VM-kvalet som börjar i höst. 

– För egen del känns det som att det är ganska långt dit. Det är roligt att jag har fått göra debut i landslaget och vi får se vad som händer framöver. Många av de andra spelarna går in i slutspelet nu och mitt lag har spelat klart för säsongen.

Hanna Nilsson kan lägga en minnesvärd futsalsäsong till handlingarna och nu blir det fullt fokus på fotbollssäsongen med nyblivna division 2-laget IFK Wreta Kloster. 

– Det har varit en jättehäftig futsalsäsong och vi får se vad som händer framöver. Det är samling med landslaget i maj och det är oklart om jag blir uttagen dit. Mitt huvudsakliga fokus kommer ligga på fotbollen och jag skulle nog behöva hålla igång futsalen och sedan får vi se på vilket sätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt