Annons:

Lindgren:

Vimmerbys IF:s tränare David Lindgren tvingas konstatera att laget inte räckt till för att rädda nytt kontrakt. Foto: Jakob Karlsson

Lindgren: "På sikt kanske det kan vara positivt"

Vimmerbys mest framgångsrika era på herrsidan har nått sitt slut. I dag flyttades klubben ned i division tre.
– Jag tror inte att det behöver vara jättenegativt, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

Det har varit nära under flera år – 2017 blev det verklighet. Efter 1–3 mot Prespa Birlik i dag flyttas Vimmerby IF ned till division tre nästa säsong.

– Det är inte en blixt från klar himmel och man har hunnit förbereda sig på den här situationen. Det är klart att det är tungt, det har varit många tunga helger under hösten där vi inte fått med oss de resultat vi velat. Det känns skönt att kunna släppa det här och titta framåt.

”Blir tvärtom istället”

Dagens match kändes symtomatiskt för hela VIF:s säsong. Vimmerby var det bättre laget fram till 0–1.

– Vi gör en bra start och försöker sätta hög press och störa dem. Sedan får de en frispark och just nu känns det som att motståndarna sätter 100 procent av sina frisparkar mot oss. Självförtroendet är så bräckligt och vi tappar efter det. Hade vi fått in en boll hade det blivit tråkigt för dem, nu blir det tvärtom istället.

”Har varit motigt”

Vimmerby IF har vidtagit flera åtgärder för att rädda kontraktet. Man bytte tränare i somras, man plockade in Mohammad Jafr och Emil Herge – men bristen på kontinuitet i backlinjen har sårat laget under säsongen.

– Framförallt har vi haft det lite tunt på försvarssidan. Under en period fick vi hatta omkring och hade en försvarare med seniorerfarenhet tillgänglig. Vi fick hitta tillfälliga lösningar och det är en av huvudorsakerna till att vi åker ut. Det blev betydligt bättre när vi hade Johan (Lundin) och Emil (Herge).

Har det varit svårt att hitta en trygghet i defensiven?

– Jag tycker att vi har haft en relativ trygghet med Emil under hösten, men vi har haft svårt i andra änden också och inte lyckats stänga matcher där vi haft en ledning. Jag hade räknat med att 15 poäng i höst skulle ha räckt. Det hade det inte gjort, men ser man till matcherna så hade inte 20 poäng varit en omöjlighet. Det har varit motigt.

Borde klubben gjort något annorlunda?

– Klubben har försökt göra vad man kan för att hjälpa till. Vi räckte inte till helt enkelt.

”Kan vara positivt”

Trots nedflyttningen ser Lindgren positivt på framtiden:

– Personligen tror jag inte att det behöver vara jättenegativt. Det här är en chans för klubben att bygga nytt och ta ett mellanår i division tre. Hade vi hängt kvar skulle vi ha behövt förstärka truppen och riskerat en tung säsong till. Det kan vara skönt att bygga om och förhoppningsvis kriga i toppen i trean. På sikt kanske det kan vara positivt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt