Annons:

Storebro skrällde mot HFK med tio man:

Viktor Ström gjorde en bra match för Storebro. Foto: Arkivbild

Storebro skrällde mot HFK med tio man: "Han blev Messi"

Storebro IF fick ett rött kort efter drygt en timme. Trots det gjorde man två mål och släppte bara ett under återstoden av matchen.
– En riktig krigarseger, säger tränaren Fredrik Kindstrand Ströberg, som vaktade kassen.

Annons:

0-0 i paus mellan division 6-laget Storebro IF och division 5-laget Hultsfreds FK i Toyota Cup. När Jacob Almquist fick sitt andra gula kort efter drygt en timme talade allt för HFK.

En kvart senare ledde Storebro med 2-0. 

– Det är inte lätt att spela elva mot tio och det är inget man tränar på. Vi kontrar in 1-0 och Kindström (Anders) blir plötsligt Messi där och gör det hur bra som helst. Viktor Ström sätter sedan en frispark långt utifrån som han gör några gånger per säsong. HFK har väl mycket boll, men det här var en krigarseger. Bitvis ligger vi väldigt rätt i banan och kommer hem på rätt sida. Vi är lite mer rejäla i den här matchen jämfört med tidigare matcher, säger Fredrik Kindstrand Ströberg, tränare i Storebro.

"Ännu mer nonchalant"

I minut 82 reducerade Yassin Jalil Kader för HFK, men något 2-2-mål kom aldrig.

– Vi gör vår sämsta match hittills och är inte värda att vinna. Vi spelar inte som förut och jag vet inte om det är lite nonchalans, men vi slarvar mycket och det klickar inte i. Det är många faktorer det brister på. Vi kanske har bollen 75 procent av matchen, men det blir inte mycket av det, säger HFK-tränaren Anders Larsson.

Hultsfred blev inte heller bättre efter utvisningen. 

– Det blev ännu mer nonchalant. Det var lite för valpigt i dag tyvärr och det återspeglar sig på resultatet. Det kan vara nyttigt att förlora och se vad som krävs i varje match. Annars kan man förlora mot vilket lag som helst.

Fick ställa sig i mål

Storebro har målvaktskris och då fick förstås rutinerade Kindstrand Ströberg väcka sina handskar till liv. Men någon fortsättning blir det inte för honom.

– Nej, det ska det inte bli, säger han. 

I Storebro, som nu toppar gruppen på maximala sex poäng, berömdes Hector Karlsson och Viktor Ström.

– Hector gör en fantastisk match. Han har gått från junior till senior på några veckor och uppträder vuxet. Viktor gör det också väldigt bra. 

I HFK kan alla bättre än vad de presterade.

– Charlie Olsson gör det bra och han är viktig för oss naturligtvis, säger Anders Larsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt