Annons:

Märkliga mål när VIF föll klart mot division 2-lag:

Rickard Thuresson spelade mittback mot Smedby. Foto: Arkivbild

Märkliga mål när VIF föll klart mot division 2-lag: "Svårt att beskriva"

Ett Vimmerby IF med en diger lista på frånvarande spelare mötte division 2-laget Smedby AIS på lördagen. Norrköpingsklubben vann med 4-0.
– Det var en jättemärklig match. Det är svårt att beskriva, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

Tidigare under veckan har ni kunnat läsa om skade- och sjukdomsproblematiken i Vimmerby IF. Det var därför ett decimerat lag som åkte till Norrköping för en tuff match mot Smedby AIS. 

VIF satsade på ett lägre försvarsspel mot division 2-laget.

– Jag hade förväntat mig att Smedby skulle sätta mer fart. Vi började ganska bra och skapade två riktigt bra lägen första 20. Sedan kommer deras mål lite för lätt, men det var en svår och konstig match. Det var inget riktigt tempo i någonting. Det liknande inte alls de tidigare matcherna och vi får titta och analysera försvarsspelet, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Hur funkade bitarna i försvarsspelet?

– Till viss del, men det finns saker att slipa på. Vi hade ett helt nytt mittbackspar i "Thure" (Rickard Thuresson) och Arvid Eckerstig. Vi satte inte press på samma sätt som tidigare och då handlar det mer om att flytta över. Vi kan göra de bitarna lite bättre.

Märkligt 4-0-mål

Det blev aldrig någon riktig värdemätare, tyckte Falkevall.

– Nej, det var en jättemärklig match. Det är svårt att beskriva. Det var så lågt tempo och så låg intensitet. Det var avslaget från båda lagen. 

En del mål Smedby gjorde var också mycket underliga. 4-0-målet kom till efter en straff.

– Bollen var ute enligt våra spelare och "Thure" tog upp den med handen. Då blev det straff. Det var en jättemärklig situation. 

Flera unga spelare fick ändå viktiga minuter. 

– Ville Abenius fick 90 minuter och både Richard (Quimbay) och Khalid (Ali) fick komma in på slutet. "Jocke" (Storm) gjorde 45 senast och 65 nu. Så det var bra på det sättet.

Genrep långfredag

Av de frånvarande spelarna saknades Knut Gunnarsson på grund av resa, Selatin Shaljani till följd av jobb och Anton Brorsson med halsfluss.

– Det är tre som kan komma rakt in och det gör skillnad.

VIF möter nu Västerviks FF i genrep på långfredagen inför seriepremiären mot Hemgårdarna i division 3.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt