Annons:

Förbundets glädjebesked till Djursdala och Lojal inför kvalrysaren

På söndag gör Djursdala och Lojal upp om en plats i division fem. Foto: Linus Johansson

Förbundets glädjebesked till Djursdala och Lojal inför kvalrysaren

SK Lojal eller Djursdala SK kommer att spela i division fem nästa säsong. Det beskedet ger Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund inför kvalrysaren.

Annons:

Kvaltider är förstås roliga tider för de inblandade lagen. Men även att lyckat kval med en gruppseger kan i vissa fall innebära missat avancemang. Så blir det inte i kvalet till division fem och division fyra den här säsongen.

– Exakt hur det blir hänger på kommande helgs division tre-kval. Men som sämst kommer alla vinnare i kvalgrupperna till division fem och division fyra att avancera, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund.

I nuläget är det just ettorna i grupperna som kommer att gå upp. I bästa fall kan även den bästa och näst bästa tvåan i respektive kval avancera.

Gör upp om en plats

För SK Lojal och Djursdala SK är det här goda nyheter. De båda lagen gör upp om segern i kvalgrupp två till division fem. På söndag möts de båda lagen på Ekensved i Vena. Seger för Lojal eller ett oavgjort resultat innebär att Venalaget spelar i division fem nästa år. Seger för Djursdala skulle innebära att laget smiter förbi och vinner kvalgruppen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt