Annons:

Asllani efter inställt VM-kval: ”De får fan skämmas”

Kosovare Asllani och Sverige ser inte ut att få spela något VM-kval på fredag. Foto: Jakob Karlsson

Asllani efter inställt VM-kval: ”De får fan skämmas”

Enligt det danska fotbollförbundet blir det inget VM-kvalmöte mellan Danmark och Sverige på fredag. Förbundet och det danska damlandslaget har under en längre tid varit i konflikt.
– De får fan skämmas, säger den svenska stjärnan och Vimmerbytjejen Kosovare Asllani.

Annons:

Förbundet och det danska damlandslaget har varit i konflikt en längre tid. De har inte kunnat komma överens om ett nytt kollektivavtal, där spelarna har krävt mer betalt.

Förbundet och spelarna har inte lyckats komma överens och i dag har det danska fotbollförbundet gått ut med information om att VM-kvalmötet mot Sverige på fredag är inställt.

– Det låter som ett definitivt beslut från deras sida. Som det ser ut nu kommer matchen inte spelas på fredag, men vi avvaktar besked från Uefa, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

Kosovare Asllani är inte glad på förbundet:

– Det kommer att bli match. Annars får man skylla allt på Danmarks fotbollsförbund. Då får de fan skämmas, sa Asllani till TT innan beslutet blev officiellt.

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida att man trots allt fortsätter att förbereda blågult för match.

I och med beslutet väntas Sverige tilldömas segern med 3–0 och dessutom riskerar danskorna att uteslutas från kvalet, skriver Sportbladet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt