Annons:

Ohlssons egna ord:

Daniel Ohlsson tränar Gullringens GoIF nästa säsong. "Känns spännande", säger han om uppdraget.

Ohlssons egna ord: "Känns som ett naturligt val"

Daniel Ohlsson är klar som ny tränare för Gullringens GoIF. Han är väldigt nöjd med lösningen.
– När jag tänkte till så kändes det helt naturligt, säger han.

Annons:

Spekulationerna har pågått ända sedan Daniel Ohlsson guldjublade med Vimmerby IF förra söndagen. Då förnekade han förhandlingar med Gullringen – men nu är det officiellt att han tar över klubben. 

– Jag har faktiskt varit helt ärlig mot media. Jag har inte suttit i några samtal eller någonting, de har frågat om mitt intresse och därför har det varit extra kul med de här ryktena, säger Daniel Ohlsson.

För några år sedan var han assisterande tränare i Gullringen. Det här blir hans första uppdrag som huvudansvarig för ett herrlag. 

– Det känns roligt och spännande. Det som framför allt lockar är att föreningen i sig är jävligt bra. Jag trivdes väldigt när jag var här förra gången, med både spelare, ledare och hur allting sköttes. När jag tänkte till så kändes det helt naturligt. Jag trivs där ute. 

"Bättre på kritik"

Hur han kommer sätta sin prägel på laget är för tidigt att säga, menar han. 

– Jag blev klar för typ en timme sedan, så det är svårt att säga nu. Först och främst måste jag marknadsföra mig själv för spelarna och hoppas att de köper mina tankar. 

Vad kommer bli de största skillnaderna mellan Vimmerby och Gullringen?

– Det är svårt att jämföra dam- respektive herrfotboll. Det har sina för- och nackdelar båda två, men jag har saknat det här att vara med i omklädningsrummet och ha det där snacket. Jag upplever också att killar kan ha lättare att ta kritik än tjejer. Det lockar också att det här blir mitt första år som huvudtränare för ett herrlag.

Kontrakt året ut

Daniel Ohlsson har kontrakt med VIF året ut. 

– VIF blir mitt prio till nyår. Självklart kommer jag hjälpa till i Gullringen så mycket som möjligt, men det känns inte som någon panik eller brådska.

Hur tänker du kring truppbygget?

– Ett gäng spelare är klara och tiden får utvisa resten. Jag har inte ens hunnit få all information än, men det kommer bli en intressant säsong, det tror jag. Självklart tänker jag att vi ska ha som målsättning att vara i toppen. Jag kommer vinna vilja varje match och jag hoppas att jag får med mig alla på det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt