Annons:

FBSK vill ta nästa kliv på damsidan: siktar på två lag i seriespel

Frödinge/Brantestad SK har en förhoppning om att ha två seniorlag i seriespel på damsidan under 2018. Foto: Simon Henriksson

FBSK vill ta nästa kliv på damsidan: siktar på två lag i seriespel

Frödinge/Brantestad SK vill satsa ännu hårdare på sin damverksamhet. Säsongen 2018 är målsättningen att ha två seniorlag i seriespel.
– Jag tror att möjligheterna till det är goda, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Den här säsongen var Frödinge/Brantestads damlag med och fajtades högt upp i division tre. Det hoppas de förstås kunna göra även 2018. Men till dess vill FBSK få igång även ett andralag i division fyra.

Tränaren Robin Blomberg tror på goda möjligheter att lyckas med det.

– Just ni jobbar vi på att försöka behålla så många som möjligt från vårt F02-lag. Sedan är känslan att det finns många tjejer i trakten som vill spela fotboll och som skulle passa bra in hos oss. Vi erbjuder ju en bra nivå för dem som inte riktigt vill satsa på division ett i Vimmerby, säger Robin Blomberg.

Skapa bättre träningsmiljö

Anledningarna till att FBSK vill utöka med ytterligare ett seniorlag på damsidan är flera.

– Dels vill vi skapa en bättre träningsmiljö och ha flera spelare på träningarna, vilket i sin tur ger spelarna större chans att utvecklas. Och med en större trupp så vill vi kunna erbjuda alla speltid. Sedan har vi ju större möjlighet att hålla damfotbollen i Frödinge vid liv på sikt om vi har många spelare som trivs hos oss.

I skrivande stund har inget hänt i spelartruppen sedan säsongens slut.

– Den befintliga truppen består av 17 tjejer och i nuläget vet vi ingen som lämnar. Vi har haft en testmatch och förutom F02-tjejerna var det två spelare utifrån som var med då, Hanna Börjesson och Felicia Arvidsson från Ankarsrum. Men vi har varit i kontakt med fler spelare och en hel del av dem är intresserade, men kunde inte komma på testmatchen, säger Robin Blomberg.

Slåss om en plats i division två

Någon målsättning för framtiden är ännu inte satt.

– Ser man på kort sikt finns det utan tvekan kvalité i truppen för att slåss om en division två-plats redan nästa säsong. Sen är det ju självklart att division två skulle innebära ökade kostnader och att det skulle bli mycket tuffare rent sportsligt. Personligen känner jag att det absolut viktigaste är att vi behåller det vi har byggt upp de senaste åren med en fantastisk sammanhållning och stämning.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt