Annons:

Han avgjorde när Gullringen cup-vann över Tjust efter förlängning

Herman Lynbech avgjorde i förlängning när Gullringens GoIF vann över Tjust IF FF i Smålandscupen. Foto: Arkivbild

Han avgjorde när Gullringen cup-vann över Tjust efter förlängning

Tjust IF FF pressade Gullringens GoIF i kvällens cupmatch på Gullemon. Hemmalaget tappade 2-0 till 2-2 i den andra halvleken men kunde till slut avgöra i förlängningen.

Annons:

Efter en mållös första halvlek av matchen i Smålandscupen inledde hemmalagets Sebastian Svartz målskyttet i inledningen av den andra. När sedan Walid Hassan satte 2-0 bara tio minuter senare trodde nog de flesta runt Gullemon att Gullringens seger var i hamn. Men gästande Tjust gjorde match av det hela.

Bara fem minuter efter Gullringens 2-0-mål reducerade Max Wiman till 2-1 och ytterligare drygt tio minuter senare satte Jakob Eriksson 2-2, vilket också var resultatet efter full tid.

Matchen till förlängning och där dröjde det bara tre minuter innan Herman Lynbech gav Gullringen ledningen. Tjust saknade sedan inte chanser att kvittera, men hemmalagets ledning stod sig tiden ut.

"Bra match för oss att få"

– Sammantaget gör vi en ganska stabil insats. Den första halvleken dominerar vi helt, men under den sista halvtimmen av andra halvlek vet jag inte vad vi gör. Visst, Tjust höjer sig lite, men samtidigt går vi ner oss rejält. Jag vet inte vad det beror på, kanske gick det lite för enkelt i den första halvleken och vi fick brottas lite med vår inställning, säger Gullringens tränare Ola Lindblom.

– Det här var ändå en bra match för oss att få och skönt med en seger- Positivt också att vi fick lufta truppen och många killar fick chans att spela. Dessutom bjöd Tjust bra motstånd. De är rejäla när de kliver in och i den andra förlängningskvarten hade de flera kvitteringslägen, berömmer Ola Lindblom.

Bäst i Gullringen var vasse Herman Lynbech.

Vi har sökt ledare för Tjust IF FF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt