Annons:

Lojals tränare inför kvalavgörandet: ”Svårt att tro att vi ska tappa det”

I morgon avgörs det om det blir Lojal eller Djursdala som tar steget upp i division fem. Foto: Pixabay

Lojals tränare inför kvalavgörandet: ”Svårt att tro att vi ska tappa det”

SK Lojal eller Djursdala SK kommer att spela i division fem nästa säsong. I morgon gör lagen upp i en helt avgörande match i Vena.
–Jag har svårt att tro att vi ska tappa det här, minst kryss borde vi klara av, säger Lojals tränare Viktor Gimolli.

Annons:

I morgon avgörs det om det blir Lojal eller Djursdala som tar klivet upp i division fem. Vena-laget Lojal har fördelen att det räcker med oavgjort för att vinna kvalgruppen. Djursdala måste vinna matchen för att ta sig upp på förstaplatsen.

– Jag är superladdad. Det känns som att jag har tänkt på den här matchen varje minut jag varit ledig den här veckan, säger Viktor Gimolli, som gör sin första säsong som spelande tränare.

”Inget dåligt lag”

För Gimollis Lojal räcker det alltså med en poäng för att säkra kvalsegern.

– Det låter enklare än vad det är, Djursdala är inget dåligt lag. Men jag har svårt att tro att vi ska tappa det här, minst kryss borde vi klara av. Samtidigt får vi inte bli för självsäkra och jag tror inte att det är någon risk att vi blir det heller.

Vad vet du om Djursdala?

– Jag vet inte så mycket om det. Jag vet att Rory Barraza spelar där, vi spelade tillsammans i Målilla för länge sedan. Nu har jag inte sett honom på bra länge, men då var han duktig. Sen har de Ricky Gustafsson, som gjorde fyra mål i senaste matchen.

”Hjärta för klubben"

Lojal har laddat upp bra inför matchen och i onsdags var det ett 20-tal spelare på träningen.

Vad skulle det betyda för dig om Lojal tog klivet upp i division fem?

– Det skulle betyda jättemycket, både i min roll som ledare och som spelare. Jag är ganska trött på division sex nu och skulle vilja komma upp en division. Klubbar högre upp i seriesystemet brukar ringa till mig, men jag gillar verkligen Lojal och har hjärta för klubben, säger Viktor Gimolli, som kommer träna SK Lojal även nästa säsong.

Lojal har tillgång till hela truppen till kvalavgörandet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt