Annons:

Asllani chockad över pampens uttalande - ”Sjukt tråkigt”

Kosovare Asllani är chockad över Lars-Åke Lagrells uttalande.

Asllani chockad över pampens uttalande - ”Sjukt tråkigt”

Flera före detta spelare i herrlandslaget i fotboll ska ha skickat bilder på sina kön till kvinnliga anställda på Svenska Fotbollförbundet. Ett uttalande kring detta från Lars-Åke Lagrell får Kosovare Asllani att gå i taket.
– Jag blev chockad, säger Vimmerbytjejen till GT.

Annons:

Det var i lördags som Gunilla Axén, tidigare utvecklingschef på Svenska Fotbollförbundet, berättade om sextrakasserierna för Aftonbladet. Det som Axén berättade var att flera spelare i herrlandslaget i mitten av 2000-talet ska ha skickat bilder på sina kön till kvinnliga anställda.

Lars-Åke Lagrell var under den tiden ordförande för Svenska Fotbollförbundet och han har ifrågasatt Gunilla Axens berättelse.

– Hon (Axén) får svara för sina egna kommentarer, men jag tror inte det var på det sättet. Jag känner spelarna så väl så jag litar på dem, har Lagrell bland annat sagt.

"Ännu tråkigare"

En som har reagerat med avsky är landslagsspelaren Kosovare Asllani.

– Sjukt tråkigt, men vad ska man säga? Det var ännu tråkigare att höra Lagrells uttalande, skulle jag säga. Jag blev mer chockad över det. Det handlar om att ta ansvar och en sådan person är i en maktposition... nej, det är tråkigt, sa Asllani till GT efter landslagets träning i dag.

Asllani lyfter också fram #metoo-kampanjen som något bra då den lyfter upp problem till ytan.

– Det är ett samhällsproblem. Det känns sjukt trist att det ser ut så. Det är nog väldigt få som inte har varit med om det. Det känns tråkigt, men ändå bra att det äntligen uppmärksammas, säger hon, säger Kosovare Asllani.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt