Annons:

AVSLÖJAR: Djursdala SK erbjuds plats i division fem

Djursdala SK kommer högst sannolikt att erbjudas en plats i division fem. Foto: Linus Johansson

AVSLÖJAR: Djursdala SK erbjuds plats i division fem

Djursdala SK kommer med största sannolikhet att erbjudas en friplats i division fem till 2018.
– Så kommer det att bli om det som du säger visar sig stämma, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund.

Annons:

Efter att kvalspelet till division sex spelats klart står det klart att Djursdala SK är tvåa på den så kallade vakanslistan för spel i division fem 2018.

Klart är redan att Nickebo IK kommer att dra sig ur division fem, vilket ger Moheda IF en plats i femman.

– Vi kommer inte att ha något seniorlag i seriespel nästa år, bekräftar Fredrik Pettersson, ordförande i Nickebo, för DV.

Dessutom är det i stort sett till 100 procent klart att Torsås GoIF och Norra Tångs BK kommer att spela med ett gemensamt A-lag i division fem nästa år. Det skulle i så fall innebära att Djursdala SK erbjuds en plats i division fem.

– Det är egentligen klart till 100 procent att det blir så. Vi har ett möte på måndag kväll och beslutet kommer att spikas då om ingenting väldigt oväntat händer. Båda föreningarna har dåligt med folk så vi är mer eller mindre tvungna att göra så här, säger Kjell Johnsson, ordförande i Norra Tångs BK.

Talar något emot en sammanslagning av A-lagen?

– Nej, det kan jag inte säga. Det är väl folket ute i byarna som skriker lite och har svårt att accpetera det. Det svider lite i själen hos mig också. Men räcker inte folket till så gör det inte, säger Kjell Johnsson.

Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund säger så här:

– Djursdala är tvåa på vakanslistan så om det du säger visar sig stämma så erbjuds de en plats i division fem. Jag har hört om båda de här fallen, men vi har inte fått något konkret till oss på förbundet. Lagen i division fyra och fem har till den 31 oktober på sig att bekräfta sina platser i respektive serie.

DSK förlorade den avgörande kvalmatchen mot SK Lojal med 3-1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt