Annons:

Hebe avgjorde mot FBSK efter paus – bärgade tredje raka segern

Johan "Happe" Nilsson klappas om av lagkamraterna efter att ha nickat in 2–0-målet i 3–0-segern mot Frödinge/Brantestad SK. Foto: Ossian Mathiasson

Hebe avgjorde mot FBSK efter paus – bärgade tredje raka segern

Första halvlek blev mållös. I andra halvlek var det IF Hebe som avgjorde det topptippade division 6-mötet mot Frödinge/Brantestad SK. 
– Vi har kontroll på hela andra halvlek, säger Hebe-tränaren Felix Andersson. 

Annons:

Silverdalslaget IF Hebe öppnade första halvlek piggt och vaskade fram ett par fina lägen utan att få hål på Robert Nilsson. Frödinge/Brantestad kämpade sig in i matchen och var nära att spräcka nollan efter halvtimmens spel. Martin Gunnarssons skott träffade stolpen. 

– Det kändes inte som att vi var på rätt nivå i första halvlek. Vi höll ihop det och gjorde en godkänd första halvlek. Vi hade ett par lägen i början och det kunde ha varit 1–0 till oss, men det var skönt att vi inte släppte in något mål, säger Felix Andersson. 

Hebe genomförde vissa förändringar i halvtid och det föll väl ut. William Music flyttade upp på topp och Sebasthian Svensson klev in på mitten. 

– Vi fick omedelbar effekt på det. Vi har kontroll på hela andra halvlek så det var inte så mycket att säga om, säger Felix Andersson.

Tre Hebemål sista halvtimmen

Rasmus Sandborg gjorde 1–0 efter dryga timmens spel och Johan ”Happe” Nilsson nickade in 2–0 några minuter senare. William Music fastställde slutresultatet till 3–0. 

Hebe har inlett seriespelet med tre segrar och har 16–4 i målskillnad. 

– Jag kan inte vara annat än nöjd. Vi har fått en klockren start på säsongen. 

Urban Svensson och hans FBSK fick se sig besegrat av ett bättre lag på Silvervallen.

– Det är inte så mycket att säga. Vi gör vår prestation, men det räcker inte till poäng. Hebe är tunga, lite bättre och sätter dit sina målchanser. Vi har våra chanser, bland annat en stolpträff, men det grinar oss i ansiktet. Det gäller att få pricken över i:et, säger Urban Svensson. 

FBSK blev långa stunder tillbakatryckta på egen planhalva och kom inte ur Hebes grepp efter paus. 

– Vi spelade med för små marginaler och kom inte förbi deras första press. Vi tappade många gånger bollen när hela vårt lag var på väg framåt och då blir det jobbigt. 

Båda tränarna gav beröm till samtliga spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt