Annons:

JUST NU: DE LEDER VIMMERBY IF NÄSTA SÄSONG

David Lindgren fortsätter som huvudtränare för Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

JUST NU: DE LEDER VIMMERBY IF NÄSTA SÄSONG

Det står nu klart att David Lindgren fortsätter som huvudtränare för Vimmerby IF:s herrar under 2018. Till sin hjälp får han Håkan Carlsson som assisterande tränare.
– Det känns som en väldigt bra lösning, säger VIF:s sportchef Johan Carlsson.

Annons:

David Lindgren tog över huvudansvaret för Vimmerby IF:s herrlag i somras, men lyckades inte lotsa VIF till nytt kontrakt i division två. Nu är det klart att Lindgren kommer att leda laget i division tre nästa år.
– En jättebra lösning. David har varit prio ett hela tiden. Han har bara velat kolla över sin egen vardag och sociala bit och se vem som skulle kunna bli assisterande tränare, säger Johan Carlsson.
Varför föll valet på David Lindgren?
– Vi har flyttat upp många unga killar i A-truppen och David har varit med kring dem i princip hela deras juniortid. För dem tror jag att det var otroligt viktigt att David fortsätter. Sen gillar vi hans driv och fotbollskunskaper. Det finns något att bygga på där, tycker vi, säger Johan Carlsson.
Länk mellan A-lag och U1
Till sin hjälp får han alltså Håkan Carlsson som assisterande tränare. Carlsson tränade VIF P06 den gångna säsongen.
– Håkan är en riktigt bra kille. Både Håkan och David hade en härlig attityd på fotbollsplanen och kan de smitta av sig lite av den på spelarna så blir det riktigt bra.
Kommer ni att plocka in ytterligare någon tränare runt A-laget?
– Just nu blir det lite lugnt. Det vi ska göra nu är att göra klart med tränare för U1 och eventuellt kan det bli så att vi vill hitta en länk mellan U1 och A-laget. Men det är en senare fråga i så fall, säger Johan Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt