Annons:

”Vi är självklart intresserade av en plats i division fem”

Fredrik Milton ställer sig positiv till en friplats i division fem. Foto: Linus Johansson

”Vi är självklart intresserade av en plats i division fem”

Inom kort kommer Djursdala SK att erbjudas en friplats i division fem. Något som klubben och spelarna ställer sig positiva till.
– Vi är självklart intresserade av en plats i division fem, säger DSK:s Fredrik Milton.

Annons:

Förra veckan kunde vi berätta att Djursdala SK, som missade i kvalet till division fem, av allt att döma kommer att erbjudas en friplats i femman till 2018.

Förstalaget på vakanslistan, Moheda, har redan fått en friplats efter att Nickebo aviserat att de inte kommer till spel kommande säsong. Tvåa på listan är Djursdala. Och det står nu helt klart att klubben kommer att erbjudas en friplats i division fem. I går kväll togs nämligen det definitiva beslutet att Torsås och Norra Tång, som båda har en division fem-plats i sin hand, kommer att slå ihop sina A-lag.

– Det blir en sammanslagning av fotbollen så vi kommer ha ett gemensamt A-lag i division fem, bekräftar Norra Tångs ordförande Kjell Johnsson för Dagens Vimmerby.

Vill inte bli ett stryklag

Djursdala SK hade spelarmöte i går för att bland annat diskutera en eventuell friplats.

– Vi är självklart intresserade av en plats i division fem. Sen är vi rädda för att om vi inte får ihop ett slagkraftigt lag så kan det slå hårt att åka omkring och få stryk, säger Fredrik Milton.

Vad säger spelarna?

– Nu var det inte jättemånga på plats på mötet, men de flesta var positiva till spel i division fem. Men de inser också att vi inte får bli något stryklag. Det gäller att få så många spelare som möjligt att fortsätta plus om vi kan få in några utifrån.

Mattsson slutar

Något beslut är ännu inte taget.

– Vi har inte fått någon formell förfrågan från Smålands Fotbollsförbund än. Men några från klubbens styrelse fanns med på spelarmötet och det jag kan säga är att det är spelarna som till 95 procent bestämmer hur det blir om platsen dyker upp.

På tränarsidan är det klart att James Mattsson inte kommer att fortsätta.

– James blir kvar som spelare, men slutar som tränare. Det är synd, men så länge han är kvar i klubben så är han ändå en form av ledare.

Hur blir det med Torbjörn Allvin?

– Spelarna vill att ”Todden” ska fortsätta. Vi har inte något svar från honom än, men vår förhoppning är att han vill fortsätta, säger Fredrik Milton.

På spelarsidan är det klart att Henrik Milton lämnar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt