Annons:

Vimmerby IF startar ”pappersförening” - ska spela i division sex

Johan Carlsson ser många fördelar med att ha ett lag i division sex. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF startar ”pappersförening” - ska spela i division sex

2018 får de lokala division sex-klubbarna konkurrens av Vimmerby IF. Klubben kommer nämligen att lägga ned sitt U21-lag och istället starta en så kallad ”pappersförening” i division sex.

Annons:

Att Vimmerby IF inte tycker att reservlagsserien håller tillräckligt hög standard är ingen nyhet. Nu väljer VIF istället att starta upp en ny förening, Vimmerby IF Akademi, som kommer att anmälas till spel i division sex 2018. Tanken är att klubbens yngre talanger och spelare som står på gränsen till A-laget ska få speltid där.

– Syftet med att starta en så kallad pappersförening är att kunna erbjuda våra juniorer en bättre matchmiljö. Vi kommer inte värva spelare till akademilaget utan det ersätter vårt U21 rakt av, säger VIF:s sportchef Johan Carlsson till LV.

Vill ändra reglerna

Till LV säger Johan Carlsson också att Vimmerby IF har skickat in en motion till Smålands Fotbollsförbund som går ut på att man vill ändra reglerna för övergångar mellan två lag.

– I den hänvisar vi till damfotbollens seriepyramid i vilken max fyra spelare får användas i ”akademilaget” per match. Dessa får heller inte ha startat den senaste A-lagsmatchen i klubben högre upp i seriesystemet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt